Питання:
- Який посуд підходить для конфорок з індукційним нагріванням?
Застосовується для:
- вбудованої індукційної варильної панелі
- окремо стоячої кухонної плити з індукційними конфорками
Рішення:
1. Посуд придатний для індукційної варильної поверхні, якщо:
- Невелика кількість води швидко закипає в посуді на зоні нагрівання, для якої встановлено найвищий ступінь нагріву.
- До дна посуду притягується магніт.
Важливо: дно посуду має бути якомога товстішим і рівнішим.
2. Матеріал посуду:
- Придатний: чавун, сталь, емальована сталь, іржостійка сталь, посуд із багатошаровим дном (позначений виробником як відповідний).
- Непридатний: алюміній, мідь, латунь, скло, кераміка, порцеляна.
3. Розміри посуду:
- Індукційні зони нагрівання пристосовуються до розміру дна посуду.
- Однак воно повинно мати певний мінімальний діаметр, залежно від розміру зона нагрівання. Зверніться до повного опису в керівництві користувача, оскільки максимальний та мінімальний діаметр посуду може бути різним залежно від моделі приладу. Інструкцію з експлуатації можна завантажити тут.