Проблема | Причина й рішення |
---|---|
Пригорілий бруд важко видалити | Пригорання цукру на емалі.
|
Порада: Вмикайте лише одну зону готування за один раз. | |
Світла/біла поверхня конфорки | Конфорки забруднилися в процесі експлуатації.
|
Іржа | Страви часто википають. Якщо конфорки часто стають вологими через википання і ви не очищуєте їх одразу, залишкова волога з часом призводить до корозії конфорок. Для уникнення википання використовуйте менше води для варіння. Готуйте картоплю та інші овочі у 1-3 мл води. Кількість води часто залежить від зони готування.
Налийте воду в каструлю з овочами. Накрийте каструлю герметичною кришкою. Увімкніть зону готування на найвищий рівень нагрівання. Слідкуйте за каструлею. Цей спосіб заощаджує і енергію, і воду.
Конфорки вологі. Якщо конфорки не нагрівалися після очищення, волога, що залишилася після очищення, призводить до корозії конфорок. Не накривайте конфорки, перш ніж вони повністю висохнуть.
Не здійснювалося регулярного захисту конфорок від корозії. Пастировані конфорки виготовлені з чавуну. Якщо не здійснювати регулярний захист від корозії, то з часом конфорки можуть іржавіти. Захищайте конфорки від корозії наступним чином.
|
Покриття | Волога або залишки засобу для чищення. Конфорки зі склокераміки стали вологими під час нагрівання та/або на них є залишки засобу для чищення. Після очищення конфорок зі склокераміки спочатку протріть їх вологою тканиною для видалення залишків засобу для чищення. Потім протріть сухою тканиною. Важливо, аби конфорки були сухими під час увімкнення. |
Сріблясті плями | Перехід часточок алюмінію з каструль. Можливий у випадку використання алюмінієвих каструль та сталевих каструль з багатошаровим дном. На скляній варильній поверхні з'являються плями/сліди. Для видалення плям/слідів виконайте наступні дії.
|