Ваша духова шафа Electrolux оснащена великою різноманітністю корисних функцій і програм, щоб покращити ваші враження від приготування їжі. Нижче ви знайдете огляд різних функцій і символів, щоб ви могли отримати максимум від своєї духової шафи.
Різні духові шафи Electrolux можуть мати різні функції та програми. Так само назви функцій і символів можуть відрізнятися залежно від моделі. Перевірте, які функції та символи стосуються саме вашої моделі духової шафи.
Щоденне приготування їжі
Нижче наведено функції приготування, які найчастіше використовуються, і опис кожної з них. Для забезпечення оптимальних результатів надано корисні рекомендації щодо того, чому та як найкраще використовувати кожну функцію приготування.
Традиційне приготування (верхній і нижній нагрів) Для щоденного приготування на одному рівні. Підходить для всього: від запіканок до випічки. Рекомендоване застосування:
| |
Вентилятор Для щоденного приготування на 3 рівнях одночасно. Вентилятор розподіляє гаряче повітря для рівномірного приготування їжі без змішування запахів між стравами. Рекомендоване застосування:
| |
Волога коніекція (для випічки) Отримайте легку та пухку випічку під час випікання на одному рівні. Добре підходить для тортів, печива та булочок. Зберігає енергію за рахунок використання залишкового тепла. Рекомендоване застосування:
| |
Нижній нагрів Рівномірно пропікає страву знизу. Добре підходить для піци чи пирогів, а також для коржів та кішів. Рекомендоване застосування:
| |
Гриль Для рівномірного смаження на грилі або підсмаження овочів та м’яса. Також підходить для підсмажування хліба. Рекомендоване застосування:
| |
Турбо Гриль Використовуйте для запікання більших шматків м’яса або птиці з кістками для м'якої, соковитої структури та хрусткої скоринки. Поєднання гарячого повітря та верхнього нагрівання рівномірно підрум’янює їжу з усіх боків. Рекомендоване застосування:
| |
Страви у паніровці Злегка підрум’яніть верх запіканок чи лазаньї, щоб поверхня стала хрусткою, а сама страва кремовою всередині. Рекомендоване застосування:
|
Приготування з парою
Пара може вивести ваше приготування на новий рівень – зберігаючи м’якість і вологість у всіх типах страв, від птиці та випічки до заварних кремів і запіканок. Якщо ваша духова шафа має функції з парою, дізнайтеся, як ними користуватися.
Steamify® Для щоденного приготування їжі з парою. Духова шафа автоматично регулює рівень пари залежно від вибраної температури. Приготування з парою зберігає поживні речовини та покращує смак будь-якої страви. Рекомендоване застосування:
Дізнайтеся більше про використання Steamify®. | |
Вологість (пара) Отримайте ніжне, соковите м’ясо чи птицю, та хліб і випічку з хрусткою, блискучою поверхнею за допомогою поєднання гарячого повітря та пари. Залежно від моделі духової шафи ви можете мати до чотирьох рівнів вологості для приготування їжі. Існує 4 доступних рівня вологості:
Дізнайтеся більше про те, як готувати на пару. | |
Регенерація парою (Повторне нагрівання) Обережно розігрійте їжу для найкращого смаку та текстури. Добре підходить для залишків їжі та освіжає одноденний хліб або випічку. Використання пари для розігріву запобігає висиханню поверхні їжі. Рекомендоване застосування:
| |
SteamBake / Вентилятор ПЛЮС Духова шафа буде періодично подавати пару для рівномірного випікання хліба та булочок, які будуть м'якими всередині та матимуть хрустку скоринку. Підходить для будь-якого типу хлібного тіста. | |
Випікання хлібу Духова шафа буде періодично подавати пару для рівномірного випікання хліба та булочок, які будуть м'якими всередині та матимуть хрустку скоринку. Підходить для будь-якого типу хлібного тіста Дізнайтеся більше про те, як спекти хліб на парі. | |
Функція йогурту Отримайте вершковий густий домашній йогурт. Рекомендоване застосування:
| |
Sous Vide Готуйте при точній температурі у вакуумно закритих пакетах, щоб отримати найкращий смак і консистенцію овочів, риби, птиці чи м’яса. Дізнайтеся більше про те, як готувати з Sous Vide . |
Підготовка до приготування
Ваша духова шафа може мати кілька зручних функцій, які заощадять ваш час і спростять процес приготування, наскільки це можливо. Розморожування продуктів ще ніколи не було таким швидким і простим. Розігрійте тарілки перед подачею, щоб створити враження від ресторану вдома. Підтримуйте їжу теплою, поки ще готується інший елемент вашої страви або вам потрібно відкласти подачу на якийсь час.
Розморожування Легко розморожуйте заморожені продукти, щоб отримати найкращий смак під час приготування. Вентилятор духовки рівномірно розподіляє повітря, скорочуючи час розморожування вдвічі порівняно з традиційним розморожуванням. Рекомендоване застосування:
| |
Підтримання тепла Зберігайте приготовану їжу теплою та готовою до вживання. Духова шафа підтримує рівномірну температуру, щоб їжа не пересмажилася. | |
Підігрівання тарілок Перед подачею обережно розігрійте тарілки. Рекомендоване застосування:
|
Спеціальні страви
Ваша духова шафа може мати функції, які дозволяють готувати певні спеціальні страви вдома. Ви можете без особливих зусиль приготувати якісну піцу як з піцерії, підготувати фрукти та овочі для тривалого зберігання, витримати тісто та готувати страви повільного приготування, використовуючи спеціальні функції духової шафи.
Функція "Піца" Для рівномірного пропікання тіста з хрусткою скоринкою. Підходить для піци, кішу, тарту або пирога. Рекомендоване застосування:
| |
Консервування Отримайте соковиті овочі та фрукти, консервовані при низькій температурі. Рекомендоване застосування:
| |
Повільне готування Готуйте їжу при низькій температурі з більшим часом приготування, щоб зберегти поживні речовини та отримати ніжні результати. Добре підходить для овочевого рагу або грудки. | |
Вистоювання тіста Допомагає тісту піднятися завдяки постійному теплу та вологості перед випіканням. Ви можете використовувати меншу кількість дріжджів, щоб досягти хороших результатів протягом 1-2 годин, залежно від інгредієнтів тіста. Рекомендоване застосування:
|
Для отримання додаткової інформації про конкретну модель духовки перегляньте посібник користувача. Посібник користувача можна знайти тут.