Рагу Рататуй
Цей провінційний французький рецепт містить зовсім мало калорій Використовуйте це блюдо як гарнір або ж як основний прийом їжі.
Рецепт з ХО
У рецепті підраховані Хлібні Одиниці (ХО) для зручності людей з цукровим діабетом. ХЕ - це мірна величина, яка використовується для підрахунку кількості вуглеводів їжі.
Кількість порцій: 4
Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Харчова цінність (на 1 порцію):
- ХО — 1,1
- Калорії: 108
- Жири: 5 г
- Насичені жири: 1 г
- Холестерин: 3 мг
- Натрій: 205 мг
- Вуглеводи: 13 г
- Білок: 4 г
- Клітковина: 4 г
Складові
- 1 средній солодкий перець (нарізаний)
- 1/2 середньої цибулини (нарізаної)
- 2 чайні ложки оливкової олії
- 450 г. крупно нарізаного неочищеного баклажана
- 1 маленький кабачок (розрізати вздовж і нарізати скибочками по 1,5 см)
- 200 мл. води
- 1/8 чайної ложки чорного перцю
- 4 середніх помідора (крупно нарізаних)
- 1/4 склянки свіжого базиліка (нарізаний)
- 50 г. твердого сиру натертого на крупній тертці
- 10 г. кедрових горіхів
Спосіб приготування
Крок 1
У велику каструлю з розігрітим маслом викладаємо солодкий перець і цибулю. Готуємо на середньому вогні протягом 5 хвилин, помішуючи час від часу. Додаємо часник і смажимо, перемішуючи, протягом 1 хвилини. Додаємо баклажани, кабачки, бульйон і чорний перець. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь. Тушкуємо на повільному вогні під кришкою протягом 10-15 хвилин або поки овочі злегка пом'якшать.
Крок 2
Тим часом, поміщаємо половину нарізаних помідорів до отримання однорідної маси і томати, які залишились до баклажанові суміші. Готуємо, накривши кришкою, протягом 3 - 4 хвилин.
Крок 3
Додаємо нарізаний базилік перед подачею на стіл. Рагу подаємо в неглибокому посуді. Посипаємо сиром, обсмаженими кедровими горішками і прикрашаємо свіжим листям базиліка.
Смачного!
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти.