Горох з м'ятою та сиром фета

Гнучка вегетаріанська альтернатива

Це вегетаріанське блюдо можна подавати як гарнір або як соус. Кремова суміш з гороху і сиру фета з нотками м'яти створює чудовий букет свіжих смаків. Змішайте його з пастою, щоб влаштувати справжню вегетаріанську трапезу.

Інгредієнти:

1 нарізана цибулина зеленої цибулі
2 столові ложки оливкової олії
2 чашки лущеного зеленого горошку (приблизно 350 г)
6 листів м'яти
100 г. попередньо подрібленого сиру фета
сіль
вода

Приготування

Тушить цибулю в двох столових ложках оливкової олії на середньому або великому вогні. Додати лущений горох і дрібку солі, налити води трохи вище рівня інгредієнтів. Готувати на великому вогні протягом 2 хвилин, потім додати подріблене листя м'яти. Готувати ще кілька хвилин, поки горох не стане м'яким. Додати чорний перець і ще солі за смаком.

Подрібнити ручним блендером до отримання кремової суміші. Додати сир фета і перемішати. Полити оливковою олією і додати ще трохи м'яти.

Подавати з м'ясом на грилі або рибою. Готову страву можна замішати в пасту.