Багатошаровий обід із сочевиці білуга, нута, граната і бабагануша

Скляні банки, які завжди використовувалися для зберігання варення і консервованих овочів, останнім часом увійшли в моду як стильне та екологічне упакування для "обіду з собою".

Зробимо 4 обіди в банках з сочевиці білуга, нутом, гранатом і бабаганушом.

Інгредієнти (4 порції)

250 г соцевиці білуга

2-3 корені бурякової редьки

1 маленький пучок салату кейл

1 банка нуту без рідини

насіння одного невеликого граната

Бабагануш

1 баклажан

1 ст. ложка оливкової олії

1 ст. ложка лимонного соку

1 ст. ложка пасти тахіні

дрібка меленого кумина

сіль і мелений перець

Інструкція

 

1. Нагрійте духовку до 200 °C.

2. Поки зваріть сочевицю згідно з інструкцією на упаковуванні. Злийте воду й остудіть.

3. Запікайте баклажан в духовці в кулінарному пакеті 20-30 хвилин, поки він не стане м'яким. Дайте йому охолонути, а потім  вишкребіть м'якоту, шкірку викиньте. Змішайте в блендері м'якоту баклажана з оливковою олією, лимонним соком і пастою тахіні до однорідної маси. Приправте кумином, сіллю та перцем.

4. Наріжте бурякову редьку дуже тонкими скибочками, а салат кейл — буйно.

5. Розкладіть всі інгредієнти шарами в скляній банці за власним бажанням й додайте зверху шар бабаганушу.