Багатошаровий обід із сочевиці білуга, нута, граната і бабагануша
Скляні банки, які завжди використовувалися для зберігання варення і консервованих овочів, останнім часом увійшли в моду як стильне та екологічне упакування для "обіду з собою".
Зробимо 4 обіди в банках з сочевиці білуга, нутом, гранатом і бабаганушом.
Інгредієнти (4 порції)
250 г соцевиці білуга
2-3 корені бурякової редьки
1 маленький пучок салату кейл
1 банка нуту без рідини
насіння одного невеликого граната
Бабагануш
1 баклажан
1 ст. ложка оливкової олії
1 ст. ложка лимонного соку
1 ст. ложка пасти тахіні
дрібка меленого кумина
сіль і мелений перець
Інструкція
1. Нагрійте духовку до 200 °C.
2. Поки зваріть сочевицю згідно з інструкцією на упаковуванні. Злийте воду й остудіть.
3. Запікайте баклажан в духовці в кулінарному пакеті 20-30 хвилин, поки він не стане м'яким. Дайте йому охолонути, а потім вишкребіть м'якоту, шкірку викиньте. Змішайте в блендері м'якоту баклажана з оливковою олією, лимонним соком і пастою тахіні до однорідної маси. Приправте кумином, сіллю та перцем.
4. Наріжте бурякову редьку дуже тонкими скибочками, а салат кейл — буйно.
5. Розкладіть всі інгредієнти шарами в скляній банці за власним бажанням й додайте зверху шар бабаганушу.