Буріто

Вегетаріанська кухня куди різноманітніше і смачніше, ніж про неї прийнято думати: це не тільки крупи і овочеві салати. Уявіть, що ваша улюблена їжа може бути цілком рослинна, а ви цього й не помітите! Вегетаріанський буріто - саме той випадок! І якщо ви ще не закохані в мексиканську пряну кухню, саме час відкрити її для себе! Більшість інгредієнтів можна купити в готовому вигляді, і вам просто потрібно зібрати свій буріто. І, звичайно, є безліч варіантів, як змінити рецепт залежно від вашого смаку і того, що у вас вже є вдома. Отже, сьогодні в меню вегетаріанський буріто!

Базові компоненти буріто - це рис (коричневий, білий, чорний або червоний), боби (білі, чорні, пінто або нут), соус (сальса, гострий соус, соус для барбекю, кетчуп або томатна паста), начинки (кукурудза, авокадо, гуакамоле, салат, помідор, тофу, перець, вегетаріанський сир, веганські йогурт, кінза, солодкий перець, цибулю або зелена цибуля).

Інгредієнти:

Тортилья (ви можете використовувати тортилью з цільного пшеничного борошна або приготувати її)

  • 120 г пшеничного борошна
  • 80 мл води
  • 1 ч. л. солі

Начинка

  • 80 г сальси
  • 80 г готових бобових на ваш смак (білі, чорні, пінто або нут)
  • Зелена цибуля, дрібно нарізана
  • Сіль, перець чорний та кайєнський (на ваш смак)
  • 2 ст. л. готового рису (коричневий, білий, чорний чи червоний)
  • ½ авокадо, дрібно нарізаного
  • 2 ч. л. зерен кукурудзи (вареної або консервованої)
  • Кілька листя салату, подрібнених
  • ½ середнього свіжого нарізаного помідора
  • ½ червоного свіжого болгарського перцю

Приготування

  1. Для коржів: змішайте борошно, воду та сіль у мисці та добре замісити, зручно використовувати для цього Kitchen Assistent. Додайте більше води або борошна, якщо це необхідно, щоб зробити тісто досить м'яким та пружним.
  2. Розділіть тісто на 2 рівні кулі, потім розкотіть кожну кулю якнайтонше, у форму круглого коржика.
  3. Поставте сковороду на варильну індукційну поверхню (вибрати відповідну поверхню Electrolux ви можете за посиланням) на середній потужності (7–11). Розігрійте сковороду та обсмажуйте тортилью протягом 30-60 секунд або поки вона не почне бульбашитися і не стане коричневою, а потім переверніть її. Повторюйте, доки коржики не будуть готові з обох боків. Дайте їм трохи охолонути.
  4. Для начинки: змішайте разом сальсу, боби та зелену цибулю, трохи придушіть вилкою, але не сильно: цілі квасолини тільки додають смаку. Приправте суміш сіллю, чорним і перцем кайенським за смаком.
  5. Заповніть кожен коржик сумішшю сальси, квасолі та зеленої цибулі, а також рисом, авокадо, кукурудзою, листям салату, помідором та болгарським перцем. Переконайтеся, що начинки не надто багато, щоб ви могли скрутити коржики.
  6. Загорніть коржі в щільні рулети. Покладіть швом вниз на сковорідку або гриль і обсмажте на середньому вогні протягом 3-5 хвилин до хрусту. Переверніть та закрийте ще на 3–5 хвилин.

 

Смачного!

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Яскрава рожева чаша смузі

    Насолоджуйтесь яскравим, здоровим сніданком з відтінком шоколаду.

  • Незвичайний рецепт бананового хліба
  • Паста з соусом песто з капусти кале