Сільський пиріг з цибулею і помідорами

Інгредієнти:

Тісто

  • Борошно 150 г
  • Холодне вершкове масло 75 г
  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Вода холодна 1-3 ст. л.
  • Цукор 1 щіпка
  • Сіль 1 щіпка

Начинка

  • Вершкове масло 50 г
  • Великий ріпчаста цибуля 2 шт.
  • Помідори стиглі 3 шт.
  • Сир з блакитною цвіллю 100 г
  • Крупно подріблений волоський горіх 30 г
  • Сіль, чорний перець

Приготування:

  1. Просіяти борошно в миску з сіллю і цукром, натерти туди вершкове масло на крупній тертці і перемішати до утворення крихти. Додати жовток і воду і замісити тісто.
  2. На присипаній борошном поверхні розкачати тісто в коло діаметром 28 см і товщиною 3 мм. Пензликом струсити надлишки борошна.
  3. За допомогою качалки перенести тісто у форму і вистелити тістом бортики і дно форми. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
  4. Очистити цибулю і нарізати тонкими півкільцями, розтопити вершкове масло в сотейнику на слабкому вогні, покласти туди цибулю і готувати часто помішуючи 15 хвилин, поки цибуля не стане золотистого кольору. Остудити.
  5. Помідори очистити від шкірки, зробити хрестоподібний надріз на тильній частині плода, викласти на деко і поставити в духовку на режим вологий пар на 90 градусів на 2 хвилини.
  6. Після цього різко охолодити в крижаній воді і почистити. Нарізати кружечками товщиною 2-2,5 мм.
  7. Дістати з холодильника форму з тістом, перекласти цибулю в форму, розрівняти. На цибулю викласти в нахлест помідори. Загнути виступаючі краї тіста до центру, залишаючи відкритим середину пирога. Посипати помідори подрібленим сиром і волоськими горіхами, сіллю і свіжомеленим чорним перцем.
  8. Випікати в духовій шафі, в режимі конвекція при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
  9. Остудити 10 хвилин на решітці, подавати теплим.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти закусок.

  • Буреки з ягням і м'ятою
  • Снореброд з гравлакс на домашньому житньому хлібі
  • Італійські хлібні палички