Італійські хлібні палички

Хрусткі хлібні палички, гриссини, розігрівають апетит в очікуванні основних страв. У кафе і ресторанах Італії їх подають найпершою стравою. Варто приготувати їх у себе вдома, адже як відомо, ніхто не страждає поганим апетитом в Італії! На щастя, і готуються вони швидко і просто.

Інгредієнти:

• 400-500 г листкового тіста

• 350 г теплої води

• 1,5 столові ложки оливкової олії Extra Virgin

• 1 щіпка солі і перцю

• 50 г сиру пармезан

• 2 гілочки розмарину або половина чайної ложки сухого

 

Приготування

Накрийте деко пергаментом і, якщо тісто не розкачати, розкачайте його на злегка посипаною борошном поверхні. Викладіть тісто на деко, змастіть його оливковою олією і посипте сіллю і перцем.

Наріжте листя свіжого розмарину якомога дрібніше. Дрібно натріть пармезан, змішайте його з розмарином і рівномірно розподілити суміш по тісту, злегка притискаючи його долонею.

Розріжте тісто смужками в 2 см в ширину і 20 см в довжину (на замітку: це зручно робити за допомогою ножа для піци). Розподіліть їх рівномірно на деку.

Випікайте палички з листкового тіста в розігрітій духовці Electrolux SteamBake на рівні 2 на режимі з додаванням пара на початку випікання при 200 ° C протягом 15 хвилин.

Подавайте теплими або холодними.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти закусок.

  • Пряникові палички
  • Гуакамоле