Емпанадас з яловичиною
Інгредієнти:
Для тіста:
• 0,5 кг борошна
• 0,8 л теплого молока
• 0,8 л теплої води
• 1,8 л оливкової олії
• 1 чайна ложка солі
• 1 чайна ложка меленого солодкого перцю
• 1 пакетик сухих дріжджів (10 г)
• 1 яйце
• 1 склянку кип'яченої води
Для начинки:
• 2 столових ложки рослинної олії
• 1 маленька цибулина
• 3 зубчики часнику
• 1 солодкий перець
• ½ кг яловичого фаршу
• ½ чайної ложки кмину
• ¼ чайної ложки меленої кориці
• 100 г сушеного червоного перцю
• сіль
Інструкція
1. Змішайте борошно, сіль і перець з водою за допомогою кухонної машини Electrolux Assistent.
2. В отриманому тісті зробіть поглиблення.
3. В окремій ємності розчинити дріжджі в теплій воді, змішайте з молоком і маслом, і вилийте в це поглиблення.
4. Вимісити тісто до однорідності, накрийте і залиште на 1 годину в теплому місці підніматися.
5. Поки тісто піднімається, готуємо начинку: в середній каструлі розігрійте масло і обсмажте в ньому дрібно нарізану цибулю і часник, нарізаний кубиками солодкий перець.
6. До овочевої суміші додайте фарш, збільшивши температуру до максимуму, а потім зменшіть, нагрів на половину.
7. Додайте спеції, перець, сіль і тушкуйте протягом години під кришкою, поки м'ясо не стане зовсім м'яким.
8. Коли тісто підніметься вдвічі, посипте дошку борошном і розкачайте його до товщини 3 см.
9. Наріжте кружками діаметром близько 10 см, в кожен помістіть 1-1,5 столові ложки начинки.
10. Складіть кільця навпіл, щільно зміцніть края, змастивши їх попередньо вологим пензликом.
11. Наколіть края виделкою. Емпанадас змастіть сумішшю води з яйцем.
12. Випікайте при температурі 180 градусів в попередньо розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин.
Емпанадас готовий, коли стане золотисто-коричневого кольору.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти закусок.