Бурек з ягням і м'ятою
Інгредієнти:
- Тісто філо 500 г
- М'якоть баранини 500 г
- Ізюм світлий 50 г
- Лук білий 1 шт.
- М'ята 1 пучок
- Кунжут білий 50 г
- Часник 1 зубчик
- Оливкова олія 30 г
- Вершкове масло 200 г
- Кедрові горіхи 100 г
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Розморожене тісто філо акуратно розгорнути і накрити вологим рушником, щоб воно не сохло.
- Розтопити масло на повільному вогні. М'якоть баранини прокрутити через м'ясорубку. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити в оливковій олії до золотистого кольору, викласти на тарілку і в тій же сковороді обсмажити фарш.
- Після цього додати трохи води і протушкувати 30 хвилин, розминаючи грудки лопаткою. Коли рідина випарується, додати обсмажену цибулю, кедрові горішки, дрібно нарізаний часник і приправити спеціями за смаком. Охолодити, додати дрібно нарізані листя м'яти і перемішати.
- Взяти один лист тіста і промазати його розтопленим маслом, зверху покласти другий пласт. Нарізати тісто на смужки шириною 10 см. На край тіста укласти по 1 ст. л. фаршу і загорнути трикутником в конверт. Злегка змастити верх і посипати кунжутом
- Випікати в духовій шафі, розігрітій до 210 ° С, на режимі конвекція протягом 15 хвилин.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти закусок.