Теплий гречаний салат з овочами

Вам може здатися дивним, що гречка присутня в салаті. Але її поєднання зі свіжими овочами та лимонним соком робить цей салат дуже легким, простим в приготуванні, корисним і смачним.

Рецепт з ХО

У рецепті підраховані Хлібні Одиниці (ХО) для зручності людей з цукровим діабетом. ХО - це мірна величина, яка використовується для підрахунку кількості вуглеводів їжі.

Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хвилин
Час підготовки: 20 хвилин

Харчова цінність (на 1 порцію):

  • ХО: 0,3
  • Білки: 1 г
  • Жири: 0 г
  • Вуглеводи: 3,5 г
  • Калорії: 21
  • Калій: 50 мг

Інгредієнти

  • 40 г гречаної крупи
  • 1 свіжий огірок
  • 2 середніх томата
  • 1 пучок зеленого щільного салату або руколи
  • сік лимонний за смаком
  • сіль, перець, улюблені спеції за смаком
  • 1 ст.л. лляної олії, житні висівки - за бажанням

Спосіб приготування

Крок 1


Гречку можна відварити заздалегідь, а можна безпосередньо перед приготуванням салату. Для цього крупу промиваємо, заливаємо окропом в пропорції 1: 2 (один стакан крупи на дві склянки води), підсолюємо, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього, накриваємо кришкою і варимо 25-30 хвилин. Каша повинна бути розсипчастою, крупчатою.

Крок 2


У цей час робимо овочевий салат. Помідори, огірки ріжемо шматочками середнього розміру, додаємо зелень або листя салату, руколи, солимо, перчимо, вичавлюємо лимонний сік.

Крок 3

 

Змішуємо з теплою гречкою прямо перед подачею на стіл.

Смачного!

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.

  • Рагу Рататуй
  • Зелений салат з адигейським сиром на грилі
  • Паста з соусом песто з капусти кале