Овочева запіканка по-прованськи

Сезон найсвіжіших цукіні, кабачків і баклажанів, буквально щойно з грядки, в самому зеніті!

А значить насичуємося енергією літа і користю овочів - готуємо самі апетитні страви за рецептами Electrolux.

PS: на нашому сайті, нагадаємо, ви можете знайти ще й рецепт фаршированих баклажанів парміджано.

Отже, овочева запіканка по-прованськи

Вам знадобляться:

  • 1 духова шафа Electrolux SteamBake 
  • 1,5 зубчика часнику, очистити і нарізати тонкими скибочками
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 500 г баклажанів, очищених і нарізаних кубиками 2 см
  • 250 г кабачків, нарізати скибочками завтовшки 1 см
  • 3 червоних перця, очищених і нарізаних на шматочки по 5 см
  • 180 грам крупно нарізаної ріпчастої цибулі
  • 8 грам прованських трав (розмарин, майоран, базилік, шавлія і чебрець)
  • 50 грам панірувальних сухарів
  • 200 г сметани
  • 0,5 чайної ложки паприки
  • 100 г сиру, дрібно тертого
  • Сіль і перець

Приготування

Змішайте тонко нарізаний часник з оливковою олією.

Чистимо і ріжемо овочі: баклажани кубиками ~ 2 см, кабачки скибочками завтовшки ~ в 1 см, червоний перець - шматочками по 5 см, крупно ріжемо цибулю.

Злегка обсмажте кубики баклажанів, приправивши сіллю і перцем, в половині отриманої нами суміші оливкової олії з часником. Добре перемішайте і залиште маринуватися прямо в сковороді на 15 хвилин.

На іншій більшій сковороді обсмажте на оливковій олії з часником нарізані кабачки, приправте сіллю і перцем. Додайте в кабачки трави Провансу.

Перекладіть кабачки в форму для пирога і присипте сухарями.

Рівномірно розподіліть кубики приготованого баклажана на скибочки кабачків, а потім покладіть зверху перець і цибулю.

Збийте яйце зі сметаною, приправте сіллю, перцем, паприкою і вилийте цю суміш рівномірно на овочі.

Рівномірно посипте зверху тертим сиром і помістіть форму для випічки на 2 рівень в режимі «Конвекція» і готуйте при температурі 175°С протягом 50 хвилин.

Подавайте запіканку гарячою. Насолоджуйтесь!

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.

  • Теплий гречаний салат з овочами
  • Запечена дорада з мандаринами і фенхелем
  • Рисова локшина з куркою з овочами