Лазанья зі шпинатом і рікоттою
Інгредієнти:
- Листи лазаньї 250 г
- Шпинат свіжий 600 г
- Сир рікотта 225 г
- Кедрові горіхи 50 г
- Сир горгонзола 200 г
- Сир моцарела 200 г
- Сир пармезан 60 г (тертий)
- Соус бешамель
- Вершкове масло 1 ст. л.
- Сіль, мелений чорний перець за смаком
Приготування:
- Приготувати соус бешамель.
- Кедрові горіхи злегка обсмажити в сковороді без масла. Шпинат добре промити, відкинути на друшляк.
- У сковороді розтопити вершкове масло, додати трохи води, покласти шпинат і тушкувати, помішуючи, кілька хвилин. Шпинат подрібнити в комбайні, додати рікотту, 100 мл соусу бешамель, 20 г тертого пармезану, перемішати до однорідної маси. Горгонзолу розламати на дрібні шматочки, змішати зі шпинатом. Посолити і поперчити за смаком.
- Налити в каструлю 3 л підсоленої води, довести до кипіння. Листи лазаньї по черзі відварювати 3 хвилини, потім вийняти шумівкою і розкласти на рушник.
- Розігріти духову шафу до температури 180°С в режимі гаряча пара.
- У вогнетривку форму покласти ¼ соусу бешамель, 1/3 начинки зі шпинату, посипати кедровими горіхами. Потім покласти шар листів лазаньї. Повторити ще раз, але після кедрових горіхів покласти ще 1/3 порції дрібно нарізаного сиру моцарелла. Повторити ще раз, закінчивши листами лазаньї, соусом, пармезаном і моцарелою.
- Запікати лазанью 30 хвилин. Подавати гарячою.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.