Лазанья зі шпинатом і рікоттою

Інгредієнти:

  • Листи лазаньї 250 г
  • Шпинат свіжий 600 г
  • Сир рікотта 225 г
  • Кедрові горіхи 50 г
  • Сир горгонзола 200 г
  • Сир моцарела 200 г
  • Сир пармезан 60 г (тертий)
  • Соус бешамель
  • Вершкове масло 1 ст. л.
  • Сіль, мелений чорний перець за смаком

Приготування:

  1. Приготувати соус бешамель.
  2. Кедрові горіхи злегка обсмажити в сковороді без масла. Шпинат добре промити, відкинути на друшляк.
  3. У сковороді розтопити вершкове масло, додати трохи води, покласти шпинат і тушкувати, помішуючи, кілька хвилин. Шпинат подрібнити в комбайні, додати рікотту, 100 мл соусу бешамель, 20 г тертого пармезану, перемішати до однорідної маси. Горгонзолу розламати на дрібні шматочки, змішати зі шпинатом. Посолити і поперчити за смаком.
  4. Налити в каструлю 3 л підсоленої води, довести до кипіння. Листи лазаньї по черзі відварювати 3 хвилини, потім вийняти шумівкою і розкласти на рушник.
  5. Розігріти духову шафу до температури 180°С в режимі гаряча пара.
  6. У вогнетривку форму покласти ¼ соусу бешамель, 1/3 начинки зі шпинату, посипати кедровими горіхами. Потім покласти шар листів лазаньї. Повторити ще раз, але після кедрових горіхів покласти ще 1/3 порції дрібно нарізаного сиру моцарелла. Повторити ще раз, закінчивши листами лазаньї, соусом, пармезаном і моцарелою.
  7. Запікати лазанью 30 хвилин. Подавати гарячою.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.

  • Шведські фрикадельки
  • Біла піца з авокадо, моцарелою і прошутто
  • Спагеті з лососем і цукіні