Лосось з цукіні-кускусом і трав'яною сальсою

Що сьогодні на обід? Ароматна, ситна і по-справжньому корисна страва!

Так! Ми як і раніше наполягаємо, корисна їжа може бути неймовірно смачною. Наприклад, дикий лосось.
Він багатий омега-3, кислотами, завдяки яким серце і судини залишаються здоровими.

Навряд чи знайдеться той, хто встоїть перед соковитим філе лосося. І вже тим більше, якщо він приготований за нашим рецептом.

Інгредієнти

Вам будуть потрібні:

  • 1 духова шафа Electrolux 
  • 1 столова ложка маринованих каперсів
  • пучок орегано, пучок петрушки, пучок чебрецю
  • 2 великих лимона
  • оливкова олія Extra Virgin
  • половина цибулини червоної цибулі
  • 4 зубчики часнику
  • 240 мл води
  • 680 г філе дикого лосося (кіжуча, нерки, горбуші, чавичі, кети)
  • 2 цілих цукіні
  • 120 г кускуса
  • чорний мелений перець, сіль

Приготування

1. Розігрійте духовку до 220°C на режимі Конвекції (гаряче повітря)

2. Для початку приготуємо сальсу верде. Змішайте в невеликій чашці: мариновані дрібно порубані каперси, 3-4 гілочки орегано, 3-4 гілочки петрушки, 1 чайну ложку солі, цедру і сік 1 лимона, 60 мл оливкової олії, дрібно порубану червону цибулю

3. Викладіть лосось на деко, попередньо змастивши оливковою олією (~ 2 столових ложки), сіллю і чорним меленим перцем.

4. Готуємо цукіні: цукіні нарізаємо кружальцями і ділимо кружки на чверті, потім змішуємо з оливковою олією (~ 1 столова ложка), 3 подрібненими зубчиками часнику і дрібно нарубаними листям чебрецю (1 гілочки), солимо і перчимо. Викладаємо на деко з рибою

5. Запікайте протягом 10-12 хвилин (або до 55 градусів всередині риби по термощупу) і дістаньте з духовки, залиште лосось відпочивати хвилин на 5. Для чого лососеві «відпочинок»? Білки продовжують своє приготування на залишковому після жару духової шафи теплі, таким чином лосось «дійде» до потрібного стану.

6. Поки готується лосось, налийте у велику каструлю 240 мл води і додайте в неї: половину чайної ложки солі, 1 зубчик часнику (злегка роздушіть його до соку), 3-4 гілочки чебрецю. Доведіть до кипіння. У киплячу воду всипте, помішуючи, кускус. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин. Потім приберіть гілочки чебрецю і часник з готового кускусу, свій аромат вони вже передали. Приправте оливковою олією і цедрою лимона. Додайте запечені скибочки цукіні. Розмішайте виделкою.

Подавайте лосось на подушці з кускусу з цукіні і щедрою порцією запашної сальси під хорошу музику!

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.

  • Запечена курка
  • Філе яловичини з часником і розмарином
  • Спагеті з лососем і цукіні