Запечений лосось з пюре з цвітної капусти
Побалуйте себе корисною стравою, приготованою з простих і традиційно скандинавських продуктів. У цьому рецепті головою виступає лосось - відмінне джерело Омега-3. Риба готується в духовці з парою за технологією су-вид, що дозволяє зберегти в ній всі корисні речовини. Лосось сервіруємо з цвітною капустою і насиченим вітамінами кейлом.
Інгредієнти:
- філе лосося 140 г (на 1 порцію);
- кольорова капуста 500 г;
- овочевий бульйон 1 л;
- соєве молоко 500 г;
- оцет яблучний 100 г;
- масло виноградних кісточок 10 мл;
- салат кейл (або калі) кілька листів;
- топлене вершкове масло 50 г;
- сіль, коричневий цукор.
Покроковий рецепт приготування лосося су-вид і пюре:
Крок 1
Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Зробіть «кускус» - зріжте саму верхівку суцвіть, відкладіть в сторону. Кілька найкрасивіших суцвіть потрібно дуже тонко нарізати уздовж за допомогою слайсера.
Крок 2
Зваріть кольорову капусту в каструлі до напівготовності на індукції. Злийте воду, додайте соєве молоко і варіть до готовності. Помістіть кольорову капусту в блендер Electrolux MasterPiece, додайте невелику частину молока, в якій варилася капуста, і пробийте на максимальній швидкості 3 хвилини. Додайте топлене вершкове масло і пробийте ще раз 3 хвилини. При необхідності додайте молоко для потрібної консистенції щільного пюре. Посоліть за смаком. Пюре з цвітної капусти готове. Переходимо до риби.
Крок 3
Лосось будемо готувати у вакуумній упаковці, тому закладаємо його в спеціальний пакет для вакуумування, а пакет кладемо в вакуумну машину Electrolux і вакуумуємо.
Крок 4
Увімкніть духову шафу Electrolux CombiSteamPro на режим «низькотемпературне приготування», встановіть температуру 51 градус. Пакети з рибою покладіть в духовку на 25 хвилин. Завдяки вакуумній упаковці і низькій температурі риба збереже свій приголомшливий смак і придбає неймовірно ніжну текстуру.
Крок 5
Візьміть маленьку миску і змішайте оцет з водою, додайте сіль і цукор, а також трохи масла з виноградних кісточок, ретельно перемішайте. Залийте цим маринадом тонко нарізану капусту і перемішайте. Готову рибу дістаньте з пакета, обсушіть за допомогою рушника. Для сервіровки покладіть ложку пюре на тарілку, зверху помістіть рибу. Прикрасьте страву маринованою цвітною капустою, листом кейла і кускусом.
Смачного!
Дивіться відео-рецепт - готуйте в домашніх умовах на пару за технологією су-вид!
Апетитне виконання страв з Electrolux.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти.