Салат з лосося і шпинату з соусом з льняного насіння

Цікавий рецепт легкого салату з лосося і шпинату з заправкою з льняних зерен. Такий салат не тільки порадує ваші гастрономічні смаки, але і не відіб'ється на фігурі!

Рецепт з ХО

У рецепті підраховані Хлібні Одиниці (ХО) для зручності людей з цукровим діабетом. ХО - це мірна величина, яка використовується для підрахунку кількості вуглеводів їжі.

Кількість порцій: 4
Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 20 хвилин

Харчова цінність (на одну порцію):

  • ХО: 0,5
  • Калорії: 239
  • Жири: 15 г
  • Насичені жири: 3 г
  • Натрій: 102 мг
  • Вуглеводи: 6 г
  • Білок: 20 г
  • Холестерин: 54 мг

Інгредієнти:

  • 340 г приготованого лосося (запеченого)
  • 500 г свіжого шпинату
  • 230 г крупно нарізаних огірків
  • 65 г нарізаної червоної цибулі
  • 1/4 склянки заправки

Заправка:

  • 1 ст.л. насіння льону
  • 3 ст.л. білого винного оцту
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. води
  • 1 ст.л. дрібно нарізаної цибулі-шалот або зеленої цибулі
  • 2 ч.л. діжонськой гірчиці
  • 1 зубчик часнику (подрібнений)

Спосіб приготування

Крок 1


Готуємо заправку: розігріваємо духовку до 175 ° C. Насипаємо зерна льону в дрібну форму; підсмажуємо протягом 10 хвилин. Даємо охолонути.

Крок 2


Розміщуємо смажене насіння льону в кавомолку і подрібнюємо до консистенції порошку.

Крок 3

У маленькій мисці збиваємо подрібнені зерна льону, оцет, оливкову олію, воду, цибулю - шалот, гірчицю і часник. На виході вийде приблизно 1/2 склянки.

Крок 4


Тим часом у великій мисці змішуємо скибочки лосося, шпинат, огірки і червону цибулю.

Крок 5

 

Поливаємо салат заправкою з лляних зерен.

Смачного!

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.

  • Багатошаровий обід із сочевиці білуга, нута, граната і бабагануша
  • Квасолевий суп з капустою
  • Емпанадас з яловичиною