Піца кальцоне
Інгредієнти:
- Дріжджове тісто для піци 300 г
- Сиров'ялена шинка 200 г
- Моцарелла 300 г
- Рікотта 300 г
- Тертий пармезан 6 ст. л.
- Свіжий орегано 1 ст. л. (або 1 ч. л. сушеного)
- Яйця 3 шт.
- Жовтки 2 шт.
- Оливкова олія 5 ст. л.
- Сіль, мелений чорний перець за смаком
Приготування:
- Для начинки шинку нарізати на тонкі смужки, моцарелу нарізати на дрібні кубики. Рікотту розім'яти виделкою. Все змішати з яйцями і пармезаном, додати орегано, трохи посолити і поперчити.
- Духову шафу розігріти до 230°С в режимі конвекція.
- Деко змастити оливковою олією і присипати борошном. Тісто ще раз вимісити, розкачати в коло товщиною 0,5 см, змастити 1 ст. л. оливкової олії. Начинку покласти на половину тіста, прикрити іншою половиною, добре заліпити краї.
- Піцу перекласти на деко, змастити верх сумішшю жовтка і оливкової олії і випікати 20 хвилин.
- Піцу подавати гарячою. На готову піцу можна покласти кубики помідорів, посипати орегано, тертим пармезаном і поставити в духовку на 2 хвилини, щоб сир розплавився.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.