Розтягаї з рибою

Розтягаї - це печені пиріжки, які відрізняються особливою формою - у вигляді човників і відкритим верхом, які користувалися величезною популярністю ще на Русі, до сих пір залишаються улюбленою стравою. Чому ці апетитні пиріжки так називаються, якщо подивитися на готовий розтягай, неозброєним оком помітно, що шов тіста зверху не до кінця защипаний - тому пиріжок виходить ніби розстебнутим, звідси і пішла назва Розтягай.

Інгредієнти

Інгредієнти для тіста:

  • 2.5 склянки борошна
  • 1 ст. л. свіжих або 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 1.5 склянки теплого молока
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1 яйце для змащування

Інгредієнти для начинки:

  • 300 г філе щуки або судака
  • 300 г філе сьомги
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • Сіль перець

 

Приготування:

  • Змішайте всі інгредієнти для тіста в кухонній машині Electrolux Kitchen Assistant, після їх змішування місіть тісто ще хвилин 5-7. Накрийте харчової плівкою і залиште на 1 годину. Після цього обімніть в кухонній машині протягом 1 хвилини і залиште ще хвилин на 40.
  • Наріжте рибу на тонкі скибочки.
  • Скибочки щуки (або судака) обсмажте на вершковому маслі по 1 хвилині з кожної сторони.
  • Розкатайте тісто і виріжте кружечки діаметром 8-10 см. На кожен кружечок покладіть скибочку щуки (або судака) і зверху сьомги. Защипніть тісто, щоб зверху розтягай залишився відкритим.
  • Розігрійте духовку на режимі «Гаряча пара» 180°C.
  • Покладіть розтягаї на застелений пекарним папером деко, дайте настоятися 15-20 хвилин. Перед відправкою в духовку, змастіть яйцем.
  • Випікайте 20-25 хвилин.

Смачного!

Детальніше

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші святкові рецепти.

  • Різдвяна качка з апельсинами і запеченими коренеплодами
    Рождественская утка с апельсинами и запеченными корнеплодами
  • Запечена дорада з мандаринами і фенхелем
  • Запечена курка