М'ясна лазанья
Інгредієнти:
- Тертий пармезан 200 г
- Моцарелла 300 г
- Листи лазаньї 12-15 шт.
- Свинина 250 г
- Яловичина 250 г
- Середня цибулина 1 шт.
- Середня морквина 1 шт.
- Стебло селери 1 шт.
- Оливкова олія extra virgin 50 мл
- Вершкове масло 50 г
- Панчетта або бекон 120 г
- Червоне вино 1 стакан
- М'ясний бульйон 1 склянка
- Консервовані рубані помідори 250 г
- Молоко 250 мл
- Сіль, чорний перець
Соус бешамель
- Вершкове масло 80 г
- Борошно 4,5 ст. л.
- Молоко 750 мл
- Мелений мускатний горіх 1/2 ч. л.
- Сіль, мелений чорний перець
Приготування:
- Прокрутити м'ясо через м'ясорубку. Почистити цибулю, моркву і селеру, дрібно порубати.
- Розігріти у великій широкій каструлі оливкову олію і вершкове масло і обсмажити овочі до м'якості на середньому вогні. Нарізати панчетту невеликими кубиками і покласти її до овочів, потім додати фарш і дати підсмажитися, часто помішуючи, поки фарш не змінить колір. Влити вино, зменшити вогонь і дати рідині випаруватися. Потім додати бульйон, помідори, сіль і перець. Прикрити каструлю кришкою і тушкувати соус на слабкому вогні 1,5 ч.
- Розтопити в сотейнику вершкове масло і додати борошно. Постійно помішуючи вінчиком, влити трохи холодного молока і розмішати, щоб не було грудок. У кілька прийомів додати молоко і довести соус до кипіння. Посолити, поперчити і приправити мускатним горіхом.
- Змастити олією прямокутну форму і розподілити по дну 2-3 ст. л. соусу бешамель, потім укласти 2-3 листків лазаньї так, щоб повністю закрити дно форми. Змастити пасту соусом бешамель і покласти кілька ложок рагу, потім шматочки моцарели, посипати жменею пармезану і так поки не закінчаться всі інгредієнти. Останній шар пасти покрити тонким шаром суміші рагу і соусу бешамель, добре посипати пармезаном.
- Випікати в духовій шафі при 160°С, в режимі гаряча пара, протягом 30-40 хвилин.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.