Смажене ягня з розмарином і чебрецем

Смажене ягня з розмарином і чебрецем

Смажене ягня з розмарином і чебрецем

Недільна печеня

Чудова печеня ягняти з ароматними травами перетворить недільний обід на справжнє свято гурмана. Запахи розмарину і чебрецю запросять сім'ю і гостей за стіл, де вони зможуть насолодитися ситною і смачною трапезою.

Інгредієнти (для 4-6 порцій)

2 кг філе ягняти для смаження, 1 столова ложка оливкової олії, морська сіль, роздавлений чорний перець, 10 окремих зубчиків часнику (неочищених), 2 столових ложки французької гірчиці, 6 гілочок розмарину, 6 гілочок чебрецю, 1 чашка курячого бульйону, 4 столові ложки коричневого цукру, 1 столова ложка вершкового масла

Приготування

 

1. Покласти 2 столові ложки цукру, масло, гірчицю, сіль і перець у велику миску і перемішати. Додати м'ясо ягняти і поставити маринуватися на 20 хвилин.

2. Обв'язати м'ясо ягняти кулінарною ниткою. Покласти ягня шкірою вгору на велику жароміцну тарілку. Додати часник, розмарин, гілочки чебрецю, маринад і бульйон.

3. Скропити ягня залишками оцту. Готувати печеню на малому пару при 180 ° C (350 ° F) приблизно 2 години 20 хвилин, поки температура всередині продукту не досягне 54-60 ° C (130-140 ° F).

4. Коли м'ясо зажариться, злити залишки соку в каструльку і додати 1 чашку червоного вина. Додати сіль і чорний перець. Залишити каструльку на повільному вогні на 10 хвилин. В цей час викласти на сковорідку 1 столову ложку вершкового масла, додати оливкового масла і обсмажити печеню на великому вогні до тих пір, поки вона не покриється золотистою скоринкою.

5. Нарізати м'ясо тонкими скибочками і подавати з винним соусом.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.

  • Картопляне суфле
  • Райдужні бейглі