Грецький гірос з пітою і соусом дзадзики

Інгредієнти:

Дзадзики

  • Натуральний йогурт 200 г
  • Огірки 100 г
  • Петрушка 1 пучок
  • Кріп 1 пучок
  • Оливкова олія 30 мл
  • Лимон 1 шт.
  • Часник 2 зубчики

Піта

  • Борошно 350 г
  • Вода 200 мл
  • Сіль 1 ч. Л.
  • Цукор 1 ч. Л.
  • Сухі дріжджі 5 г
  • Рослинна олія 20 мл

Гірос

  • Куряче стегно без кістки 1 кг
  • Орегано 2 ч. л.
  • Червона цибуля 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Чебрець 1 ч. л.
  • Часник 2 зубчики
  • Зіра 1 ч. л.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Сіль перець

Приготування:

  1. Курячі стегна нарізати невеликими шматочками і замаринувати в креольської суміші спецій на 1 годину.
  2. В цей час замісити тісто, скласти всі інгредієнти, крім олії, в чашу міксера і замісити еластичне тісто, в кінці додати олію і ще раз вимісити.
  3. Поставити в духову шафу, на режим розстойка тіста на 1 годину. Розділити тісто на 6-8 кульок і розкачати їх на присипаному борошном столі в невеликі коржі діаметром 12-14 см. Випікати коржі в духовці при 210°С 15 хвилин.
  4. Для соусу дзадзики натерти огірки на дрібній тертці і віджати через рушник. Змішати огірки з натуральним йогуртом і додати решту інгредієнтів, добре перемішати і дати настоятися.
  5. Курячі стегна обсмажити на середньому вогні до готовності і нарізати на невеликі шматочки. Нарізати помідори скибочкою і червону цибулю пір'ям.
  6. У піти відрізати 1/3 коржа і розкрити її так, щоб вийшла кишенька. Заповнити її шматочками курки, овочами і полити соусом дзадзики.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.

  • Гречана локшина Пад Тай з яловичиною
  • Лосось з цукіні-кускусом
  • Класичний «Олів'є» з курячою грудкою