Грецький гірос з пітою і соусом дзадзики
Інгредієнти:
Дзадзики
- Натуральний йогурт 200 г
- Огірки 100 г
- Петрушка 1 пучок
- Кріп 1 пучок
- Оливкова олія 30 мл
- Лимон 1 шт.
- Часник 2 зубчики
Піта
- Борошно 350 г
- Вода 200 мл
- Сіль 1 ч. Л.
- Цукор 1 ч. Л.
- Сухі дріжджі 5 г
- Рослинна олія 20 мл
Гірос
- Куряче стегно без кістки 1 кг
- Орегано 2 ч. л.
- Червона цибуля 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Паприка 1 ч. л.
- Чебрець 1 ч. л.
- Часник 2 зубчики
- Зіра 1 ч. л.
- Коріандр 1 ч. л.
- Сіль перець
Приготування:
- Курячі стегна нарізати невеликими шматочками і замаринувати в креольської суміші спецій на 1 годину.
- В цей час замісити тісто, скласти всі інгредієнти, крім олії, в чашу міксера і замісити еластичне тісто, в кінці додати олію і ще раз вимісити.
- Поставити в духову шафу, на режим розстойка тіста на 1 годину. Розділити тісто на 6-8 кульок і розкачати їх на присипаному борошном столі в невеликі коржі діаметром 12-14 см. Випікати коржі в духовці при 210°С 15 хвилин.
- Для соусу дзадзики натерти огірки на дрібній тертці і віджати через рушник. Змішати огірки з натуральним йогуртом і додати решту інгредієнтів, добре перемішати і дати настоятися.
- Курячі стегна обсмажити на середньому вогні до готовності і нарізати на невеликі шматочки. Нарізати помідори скибочкою і червону цибулю пір'ям.
- У піти відрізати 1/3 коржа і розкрити її так, щоб вийшла кишенька. Заповнити її шматочками курки, овочами і полити соусом дзадзики.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.