Тріска з томатно-оливковим соусом
Ніжна тріска в томатно-оливковому соусі. Це відмінна дієтична страва. Низький вміст вуглеводів і приємний смак роблять цей рецепт ідеальним варіантом як для особливої вечері, так і для святкового столу. Ваші близькі оцінять!
Рецепт з ХО
У рецепті підраховані Хлібні Одиниці (ХО) для зручності людей з цукровим діабетом. ХО - це мірна величина, яка використовується для підрахунку кількості вуглеводів їжі.
Кількість порцій: приблизно 4
Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Харчова цінність (на 1 шт.)
- ХО - 0,3
- Калорії: 247
- Жири: 11 г
- Насичені жири: 2 г
- Білки: 29 г
- Вуглеводи: 4 г
- Холестерин: 71 мг
- Натрій: 381 мг
- Клітковина: 1 г
Інгредієнти:
- 120 г тріски
- 1/5 ч.л. солі
- 1/5 ч.л. меленого перцю
- 2 с.л. оливкової олії
- 7-8 шт. помідорів чері
- 1/4 склянки сухого білого вина
- 3 зубчики часнику (дрібно нарізаного)
- 3 ст.л. оливок
- Рукола для подачі
Спосіб приготування
Крок 1
Нагріваємо 1 столову ложку олії у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажуємо рибу з сіллю і перцем до золотистого кольору, від 4 до 6 хвилин. Викладаємо рибу на тарілку; накриваємо фольгою, щоб не остигала.
Крок 2
Додаємо 1 столову ложку олії, помідори, вино і часник в сковорідку. Робимо середній вогонь і накриваємо кришкою і випаровуємо, помішуючи, від 4 до 5 хвилин. Додаємо оливки і готуємо протягом 1 хвилини. Додаємо петрушку, викласти і перемішати.
Крок 3
Подаємо рибу з соусом на подушці з руколи з соусом.
Смачного!
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.