Курячий шашлик з пікантним горіховим соусом
Інгредієнти:
- 1 кг курячого філе
- 300 г смаженого несолоного
арахісу - 180 г коричневого
цукру - 250 мл гарячої води
- 2-3 лайми
- 4 дрібно нарізані зубчики часнику
- 4 довгих дрібно нарізаних перців
чилі - 2 столові ложки арахісового
масла (Плюс додаткова порція) - 1 чайна ложка пластівців
морської солі - 1 пучок базиліка
- 24 довгих шампури, змочених
водою
Приготування:
- Для соусу змішайте часник, перець чилі, сіль, горіхи, цукор, оливкову олію і гарячу воду. Покладіть половину соусу в піалу для подачі, а решту — в миску.
- Наріжте курячі грудки смужками шириною близько 1 см.
- У мисці з соусом замаринуйте шматочки курки й відправте так до холодильника мінімум на 1 год.
- Через годину розігрійте гриль планча до максимуму. В цей час нанизуйте м'ясо на шампури, змочені у воді.
- Змастіть курку з обох сторін арахісовим маслом та покладіть на гриль підготовлені шампури. Обсмажте 3-4 хвилини з кожного боку, поки м’ясо не запечеться всередині, а зовні не стане золотистим.
- Подайте з рештою горіхового соусу, скибками лайму та листям базиліка.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.