Курячий шашлик з пікантним горіховим соусом

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе
  • 300 г смаженого несолоного
    арахісу
  • 180 г коричневого
    цукру
  • 250 мл гарячої води
  • 2-3 лайми
  • 4 дрібно нарізані зубчики часнику
  • 4 довгих дрібно нарізаних перців
    чилі
  • 2 столові ложки арахісового
    масла (Плюс додаткова порція)
  • 1 чайна ложка пластівців
    морської солі
  • 1 пучок базиліка
  • 24 довгих шампури, змочених
    водою

Приготування:

  1. Для соусу змішайте часник, перець чилі, сіль, горіхи, цукор, оливкову олію і гарячу воду. Покладіть половину соусу в піалу для подачі, а решту — в миску.
  2. Наріжте курячі грудки смужками шириною близько 1 см.
  3. У мисці з соусом замаринуйте шматочки курки й відправте так до холодильника мінімум на 1 год.
  4. Через годину розігрійте гриль планча до максимуму. В цей час нанизуйте м'ясо на шампури, змочені у воді.
  5. Змастіть курку з обох сторін арахісовим маслом та покладіть на гриль підготовлені шампури. Обсмажте 3-4 хвилини з кожного боку, поки м’ясо не запечеться всередині, а зовні не стане золотистим.
  6. Подайте з рештою горіхового соусу, скибками лайму та листям базиліка.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.

  • Теплий гречаний салат з овочами
  • Гречана локшина Пад Тай з яловичиною
  • Салат з курячою печінкою, в'яленими томатами та гарбузом