Яловичина по-бургундські

Яловичина по-бургундські - класика французької кухні, блюдо, немов спеціально задумане для особливих випадків!

Насолодившись глибоким букетом, смаком томленою на червоному вині яловичини і ароматом свіжих трав, розтане хто завгодно. Успіх вам гарантовано!

Але будьте обачні, гості неодмінно захочуть повернутися, щоб знову спробувати що-небудь настільки ж смачне.

Інгредієнти

Вам потребуются: 

  • 1 духову шафу Electrolux SteamBake
  • 7 грам сушених білих грибів
  • 700 грам яловичої грудинки без кісток
  • 50 г крупно нарізаного бекону
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 50 г моркви
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • 30 грам борошна
  • 380 мл червоного вина
  • 180 мл бульйону з яловичини
  • 2 гілочки свіжої петрушка, 3 гілочки свіжого чебрецю, 3 гілочки рубаної свіжої петрушки
  • 2 сушених лаврових листки
  • 1/2 цибулини
  • 150 г перлового цибулі
  • 7 г вершкового масла
  • 170 г печериць
  • 3 чайні ложки бренді
  • Сіль перець

Приготування

Замочити сушені білі гриби в 100 г гарячої води на 30 хвилин.

Тим часом, наріжте м'ясо на кубики (4 см) і відкладіть в сторону.

Обсмажити бекон на середньому вогні до хрусткої скоринки і викладіть на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії. Злийте сік і жир зі сковороди в окрему ємність, він стане в нагоді нам.

Додайте рослинне масло в сковороду, потім додайте шматочки яловичини.

Відкладіть обсмажену яловичину в окрему миску. І, звичайно, не забудьте знову ж злити сік і жир, саме вони додадуть нашій страві наваристий м'ясний смак.

Обсмажте ~ 50 г нарізаної цибулі, морква, подрібнений часник, трохи солі і перцю в сковороді на середньому вогні до розм'якшення, близько 3 хвилин. Всипте борошно і помішуйте протягом 1 хвилини.

Дістаньте з води замочені гриби (воду залиште!), Дрібно наріжте.

Додайте у велику каструлю, придатну для використання в духовці. Влийте воду, в якій вони були замочені, а також вино і бульйон. Доведіть до кипіння, але стежте, щоб гриби не прилипали або пригорали до поверхні каструлі.

Зв'яжіть петрушку, чебрець і лавровий лист разом, потім додайте в каструлю разом беконом, яловичиною і злитими соками від їх приготування.

Накрийте кришкою і тушкуйте в духовці на 2 рівні в режимі Конвекція при температурі 160°C, поки м'ясо не стане м'яким, зазвичай вистачає двох годин.

Тим часом, в каструлі з киплячою водою відваріть перлову цибулю протягом 3 хвилин, злийте воду і охолодіть цибулю в холодній воді. Потім очистіть і обережно обріжте, намагаючись зберегти «перлову» форму цього лука неушкодженою. Ці маленькі цибулини стануть дійсно «перлинами» нашого страви.

Обсмажте шампіньйони в сковороді на вершковому маслі протягом 5 хвилин.

Через 2 години дістаньте каструлю з духовки, видаліть зв'язані трави, свою місію вони виконали, передавши свій аромат і прянощі страві. Додайте печериці та перлову цибулю.

Яловичина по-бургундські готова! Смачного!

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.

  • Запечена курка
  • Філе яловичини з часником і розмарином
  • Спагеті з лососем і цукіні