Яловичина по-бургундські
Яловичина по-бургундські - класика французької кухні, блюдо, немов спеціально задумане для особливих випадків!
Насолодившись глибоким букетом, смаком томленою на червоному вині яловичини і ароматом свіжих трав, розтане хто завгодно. Успіх вам гарантовано!
Але будьте обачні, гості неодмінно захочуть повернутися, щоб знову спробувати що-небудь настільки ж смачне.
Інгредієнти
Вам потребуются:
- 1 духову шафу Electrolux SteamBake
- 7 грам сушених білих грибів
- 700 грам яловичої грудинки без кісток
- 50 г крупно нарізаного бекону
- 1 столова ложка рослинної олії
- 50 г моркви
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- 30 грам борошна
- 380 мл червоного вина
- 180 мл бульйону з яловичини
- 2 гілочки свіжої петрушка, 3 гілочки свіжого чебрецю, 3 гілочки рубаної свіжої петрушки
- 2 сушених лаврових листки
- 1/2 цибулини
- 150 г перлового цибулі
- 7 г вершкового масла
- 170 г печериць
- 3 чайні ложки бренді
- Сіль перець
Приготування
Замочити сушені білі гриби в 100 г гарячої води на 30 хвилин.
Тим часом, наріжте м'ясо на кубики (4 см) і відкладіть в сторону.
Обсмажити бекон на середньому вогні до хрусткої скоринки і викладіть на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії. Злийте сік і жир зі сковороди в окрему ємність, він стане в нагоді нам.
Додайте рослинне масло в сковороду, потім додайте шматочки яловичини.
Відкладіть обсмажену яловичину в окрему миску. І, звичайно, не забудьте знову ж злити сік і жир, саме вони додадуть нашій страві наваристий м'ясний смак.
Обсмажте ~ 50 г нарізаної цибулі, морква, подрібнений часник, трохи солі і перцю в сковороді на середньому вогні до розм'якшення, близько 3 хвилин. Всипте борошно і помішуйте протягом 1 хвилини.
Дістаньте з води замочені гриби (воду залиште!), Дрібно наріжте.
Додайте у велику каструлю, придатну для використання в духовці. Влийте воду, в якій вони були замочені, а також вино і бульйон. Доведіть до кипіння, але стежте, щоб гриби не прилипали або пригорали до поверхні каструлі.
Зв'яжіть петрушку, чебрець і лавровий лист разом, потім додайте в каструлю разом беконом, яловичиною і злитими соками від їх приготування.
Накрийте кришкою і тушкуйте в духовці на 2 рівні в режимі Конвекція при температурі 160°C, поки м'ясо не стане м'яким, зазвичай вистачає двох годин.
Тим часом, в каструлі з киплячою водою відваріть перлову цибулю протягом 3 хвилин, злийте воду і охолодіть цибулю в холодній воді. Потім очистіть і обережно обріжте, намагаючись зберегти «перлову» форму цього лука неушкодженою. Ці маленькі цибулини стануть дійсно «перлинами» нашого страви.
Обсмажте шампіньйони в сковороді на вершковому маслі протягом 5 хвилин.
Через 2 години дістаньте каструлю з духовки, видаліть зв'язані трави, свою місію вони виконали, передавши свій аромат і прянощі страві. Додайте печериці та перлову цибулю.
Яловичина по-бургундські готова! Смачного!
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.