Піца
Завдяки поєднанню розплавленого сиру, хрусткої скоринки і солодкого соусу піца вже давно перетворилася в міжнародну класику. Щоб вигідно виділити ваш рецепт серед інших, додайте в соус подрібнений перець. Не бійтеся імпровізувати з топінгами!
Час приготування: 2 години (включаючи підготовку)
Інгредієнти:
Для основи:
8 г свіжих (пресованих) дріжджів
150 г теплої води
250 г пшеничного борошна
5 г солі
2 г цукру
25 г оливкової олії
Для соусу:
4 зубки часнику
2 жовтих або червоних солодких перця
1 біла цибулина
2 очищених від насіння помідора
оливкова олія
Для топінгу:
жменя руколи
жменя польового салату
сіль і перець
Спосіб приготування:
- Додайте дріжджі в блендер. Залийте водою і добре перемішайте, щоб дріжджі спінилися.
- Змішайте борошно, сіль, цукор і оливкову олію у великій чаші або в блендері.
- Додайте суміш до дріжджів і збивайте на максимальній швидкості в блендері приблизно 10 хв, поки тісто не стане м'яким і однорідним.
- Якщо у вас немає блендера, то ви можете вимішувати тісто на злегка присипаній борошном поверхні протягом 10-15 хв.
- Покладіть тісто в змащену оливковою олією чашу і накрийте плівкою.
Залиште тісто підніматися, поки воно не збільшиться вдвічі. - Тим часом приготуйте соус:
Розігрійте духовку до 160°C/180°C.
Покладіть всі овочі на деко для запікання, збризніть оливковою олією і запікайте 30 хв. - Збийте очищені від шкірки запечені овочі в блендері до однорідної маси і відставте.
- Збільште температуру духовки до 220°C і поставте всередину деко, на який може поміститися піца.
- Викладіть тісто на злегка присипану борошном поверхню і розділіть на дві рівні частини.
Сформуйте два круглі плоскі коржі.
Ретельно розподіліть соус по поверхні коржів. - Покладіть зверху топінги.
- По черзі акуратно помістіть отримані піци в духовку і запікайте по 8 хвилин або до пропікання основи.
Техніка шеф-кухаря Le Cordon Bleu:
Збережіть свіжість інгредієнтів
Додавайте свіжі або сухі трави в піцу після випікання, щоб зберегти їх смак і запобігти загорянню.