Піца

Завдяки поєднанню розплавленого сиру, хрусткої скоринки і солодкого соусу піца вже давно перетворилася в міжнародну класику. Щоб вигідно виділити ваш рецепт серед інших, додайте в соус подрібнений перець. Не бійтеся імпровізувати з топінгами!

 
Час приготування: 2 години (включаючи підготовку)

Інгредієнти:

Для основи:
8 г свіжих (пресованих) дріжджів
150 г теплої води
250 г пшеничного борошна
5 г солі
2 г цукру
25 г оливкової олії

Для соусу:
4 зубки часнику
2 жовтих або червоних солодких перця
1 біла цибулина
2 очищених від насіння помідора
оливкова олія


Для топінгу:
жменя руколи
жменя польового салату
сіль і перець

Спосіб приготування:

  • Додайте дріжджі в блендер. Залийте водою і добре перемішайте, щоб дріжджі спінилися.
  • Змішайте борошно, сіль, цукор і оливкову олію у великій чаші або в блендері.
  • Додайте суміш до дріжджів і збивайте на максимальній швидкості в блендері приблизно 10 хв, поки тісто не стане м'яким і однорідним.
  • Якщо у вас немає блендера, то ви можете вимішувати тісто на злегка присипаній борошном поверхні протягом 10-15 хв.
  • Покладіть тісто в змащену оливковою олією чашу і накрийте плівкою.
    Залиште тісто підніматися, поки воно не збільшиться вдвічі.
  • Тим часом приготуйте соус:
    Розігрійте духовку до 160°C/180°C.
    Покладіть всі овочі на деко для запікання, збризніть оливковою олією і запікайте 30 хв.
  • Збийте очищені від шкірки запечені овочі в блендері до однорідної маси і відставте.
  • Збільште температуру духовки до 220°C і поставте всередину деко, на який може поміститися піца.
  • Викладіть тісто на злегка присипану борошном поверхню і розділіть на дві рівні частини.
    Сформуйте два круглі плоскі коржі.
    Ретельно розподіліть соус по поверхні коржів.
  • Покладіть зверху топінги.
  • По черзі акуратно помістіть отримані піци в духовку і запікайте по 8 хвилин або до пропікання основи.

Техніка шеф-кухаря Le Cordon Bleu:

Збережіть свіжість інгредієнтів
Додавайте свіжі або сухі трави в піцу після випікання, щоб зберегти їх смак і запобігти загорянню.

Поєднання з вином:

Якщо мова йде про піцу з томатним соусом, то відповідь тільки один - роже. Поєднання стиглих червоних ягід і свіжості рожевого вина, здається, чудово впорається з кисло-солодким смаком помідора. У більшості рожевих вин достатньо текстури, щоб пробитися крізь хрустку скоринку піци і впоратися з багатими відтінками соусу. Кращим вибором для вас стануть рожеві вина з сорту винограду Гренаш з долини Рони у Франції, іспанської Наварри або, щоб все було зовсім по-італійськи - роже з Апулії. Щоб полегшити собі життя, ви можете вибрати вино з кришкою, що загвинчується. Вино так і залишиться свіжим, і ви можете його купити скрізь, де завгодно!

Детальніше

knifes on cutting board

Інші рецепти від Le Cordon Bleu

  • Свіжа скумбрія з заправкою з ананаса
  • Французькі тости
  • Песто