Песто
Приготувати песто легко - потрібно лише змішати в блендері часник, кедрові горіхи, пармезан, оливкову олію та зелень. Нижче ми представили класичний рецепт з базиліком, але ви можете використовувати будь-які трави, які вам до смаку - і ті, що ростуть у вашому саду.
Час приготування: 5 хвилин
Інгредієнти:
1 зубок часнику
20 г підсмажених кедрових горіхів
1 пучок базиліка
75 г тертого пармезану
150 мл оливкової олії
Спосіб приготування:
- Додайте всі інгредієнти в блендер Electrolux і ретельно змішайте.
Техніка шеф-кухаря Le Cordon Bleu:
- Обов'язково використовуйте тільки якісні інгредієнти при приготуванні песто. Смак готового соусу безпосередньо залежить від смакових якостей усіх складових. Ви можете замінити базилік іншою зеленню, наприклад м'ятою, коріандром або навіть руколою.
- Безвідмовний рецепт: Якщо ви помилково додали занадто багато олії, і соус вийшов жирним, додайте в нього трохи холодної води або кубик льоду і перемішайте, щоб суміш знову стала однорідною.
- Порада: Ви можете зробити песто і помістити його в невеликі контейнери або в форму для льоду і заморозити. Таким чином ви зможете зберігати його в морозилці і використовувати, коли це потрібно.