Тарт з вишнею і матчею
Рецепт цього десерту - ваше запрошення відправитися в гастрономічну подорож і спробувати традиційний вишневий тарт з вишуканим ароматом японського зеленого чаю матча.
Час підготовки: 40 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Інгредієнти (на 8 порцій):
Для пісочного тіста:
500 г пшеничного борошна
1 г солі
120 г охолодженого вершкового масла, нарізаного кубиками
100 г цукрової пудри
2 злегка збитих курячих яйця
Для начинки:
100 г вершкового масла
100 г цукру
2 курячих яйця
170 г просіяного борошна
1 ст. л. порошку матчі
50 мл молока
100 г консервованої вишні
цедра половини лимона
Для глазурі:
50 г абрикосового джему
20 мл води
Спосіб приготування:
Основа з пісочного тіста
- Розігрійте духовку до 185°C.
- Просійте борошно і сіль через дрібне сито і відставте в сторону.
- У великій круглій мисці ретельно змішайте вершкове масло і цукрову пудру за допомогою ручного блендера Masterpiece з насадкою-вінчиком.
- Поступово додавайте яйце і в кінці підмішайте просіяне борошно, формуючи однорідне тісто.
- Розкатайте тісто на робочій поверхні і обережно вимісіть руками, щоб вийшла однорідна консистенція. Намагайтеся не перемішувати його надмірно.
- Загорніть в харчову плівку і охолодіть в холодильнику протягом 15-20 хвилин або до затвердіння.
- Зніміть харчову плівку і на злегка посипаній борошном поверхні розкатайте тісто до товщини 3 мм.
- Розкатане тісто викладіть у форму діаметром 20 см з рифленими краями, а потім знову охолодіть до твердого стану.
- Викладіть тарт термостійкою харчовою плівкою або пергаментом і заповніть керамічними кульками для випічки.
- Випікайте 15 хвилин при 180°C або поки краї не стануть золотистими, а низ сухим на дотик. Приберіть керамічні кульки для випікання, перш ніж додавати начинку.
- Відставте в сторону і дайте охолонути.
Начинка
- Ручним блендером Masterpiece з насадкою-вінчиком збийте масло з цукром, щоб маса побіліла і стала повітряною.
- Поступово вмішайте яйця і добре перемішайте.
- Просійте борошно, сіль і порошок матчі в миску.
- Обережно підмішати суміш сухих інгредієнтів в збиту масляну суміш.
- Вмішайте молоко.
- Залийте отриманий крем в кондитерський мішок з середньою звичайною насадкою і відкладіть його вбік.
- Порада: Якщо у вас немає кондитерського мішка, відріжте куточок поліетиленового пакета, щоб зробити кондитерський конус.
Порада: Якщо у вас немає кондитерського мішка, відріжте куточок поліетиленового пакета, щоб зробити кондитерський конус.
Тарт
- Як тільки корж приготовлений і охолоджений, за допомогою кондитерського мішка рівномірно видавіть начинку на основу коржа.
- Промокніть вишні і розподіліть їх по поверхні кремової начинки.
- Помістіть готовий тарт в попередньо розігріту до 175°C духовку на 20 хвилин або перевіряйте готовність зубочисткою.
- Вийміть з духовки і дайте охолонути.
- Помістіть абрикосовий джем і воду в каструлю, доведіть до кипіння.
- Змастіть верх тарта киплячою глазур'ю.