Різдвяна галета з грушею та брусницею
Інгредієнти:
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 1 жовток
- 5 ст.л. цукру
- 1-2 ст. л. крижаної води
Для начинки
- 100 г брусниці
- 2-3 ст. л. дрібно меленого мигдалю (або будь-яких горіхів)
- 1 середня груша
- 2 столові ложки цукру
- Цедра 1 лайма
Спосіб приготування
Крок 1
Холодне вершкове масло наріжте кубиками в миску. Додайте просіяне борошно і 4 ст. л. цукру. Виделкою або ножем подрібнити суміш до отримання дрібної крихти. Потроху додайте воду і зберіть тісто в кулю. Загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Крок 2
Грушу очистіть від шкірки, розріжте навпіл і видаліть насіння, наріжте кубиками і змішайте з цедрою, брусницею і цукром. Можна додати трохи кориці.
Духовку розігрійте до 180 ° С. Тісто розділіть на 4 частини і розкачайте кожну в круг діаметром 20 см і товщиною приблизно в 3-4 мм.
Крок 3
Кожне коло тіста присипте меленим мигдалем, залишаючи з країв кілька сантиметрів вільними. Потім викладіть в центр кожного кола кілька ложок полуничної начинки. Вільні краї тіста загорніть всередину, прикриваючи начинку, і акуратно прищепіть. Посипте галети зверху цукром. Перекладіть на деко і випікайте в духовці протягом 30-35 хвилин.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти.