Різдвяна галета з грушею та брусницею

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 1 жовток
  • 5 ст.л. цукру
  • 1-2 ст. л. крижаної води

Для начинки

  • 100 г брусниці
  • 2-3 ст. л. дрібно меленого мигдалю (або будь-яких горіхів)
  • 1 середня груша
  • 2 столові ложки цукру
  • Цедра 1 лайма

Спосіб приготування

Крок 1

Холодне вершкове масло наріжте кубиками в миску. Додайте просіяне борошно і 4 ст. л. цукру. Виделкою або ножем подрібнити суміш до отримання дрібної крихти. Потроху додайте воду і зберіть тісто в кулю. Загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

Крок 2

Грушу очистіть від шкірки, розріжте навпіл і видаліть насіння, наріжте кубиками і змішайте з цедрою, брусницею і цукром. Можна додати трохи кориці.

Духовку розігрійте до 180 ° С. Тісто розділіть на 4 частини і розкачайте кожну в круг діаметром 20 см і товщиною приблизно в 3-4 мм.

Крок 3

Кожне коло тіста присипте меленим мигдалем, залишаючи з країв кілька сантиметрів вільними. Потім викладіть в центр кожного кола кілька ложок полуничної начинки. Вільні краї тіста загорніть всередину, прикриваючи начинку, і акуратно прищепіть. Посипте галети зверху цукром. Перекладіть на деко і випікайте в духовці протягом 30-35 хвилин.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Різдвяне імбирне печиво
  • Павлова з кремом манго