Пряне суфле з айви
Інгредієнти:
• 1 кг айви
• 4 столові ложки коричневого цукру
• 1 стручок ванілі
• 1/2 чайної ложки меленої гвоздики
• 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха
• 1/2 чайної ложки меленої кориці
• 1 чайна ложка вершкового масла
• 150 мл молока
• 100 мл вершків
• 400 г цукру
• 3 яєчних жовтки
• 2 яєчні білки
• 3 столові ложки борошна
• 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
• 2 столові ложки цукру
Інструкція
1. Нагрійте духовку до 180°С.
2. Змастіть форми для випічки маслом і посипте цукровою пудрою.
3. Очистіть айву, видаліть кісточки і наріжте часточками.
4. Розігрійте в сотейнику середнього розміру масло, помістіть в нього айву і трохи тушкуйте на маленькому вогні, щоб вона розм'якшилася.
5. Додайте коричневий цукор, ванільні насіння з стручка, сам стручок і спеції. Тушкуйте під кришкою ще трохи. Видаліть ванільний стручок, зніміть з вогню і охолодіть, а потім подрібніть блендером до однорідного стану.
6. Змішайте в каструлі вершки і молоко. Збийте жовтки з цукром в кухонній машині Electrolux Assistent за допомогою вінчика.
7. В окремому посуді змішайте борошно і крохмаль і поступово додайте до збитих жовтків. Влийте в отриману суміш приблизно третину вершково-молочної суміші, добре перемішайте. Вилийте отриману суміш в каструлю з молоком, що залишилося і вершками і готуйте на повільному вогні до загустіння.
8. Потім влийте айвовое пюре і перемішайте.
9. Збийте білки в кухонній машині Electrolux Assistent до утворення однорідної стійкої піни, поступово додайте цукор, постійно помішуючи. Піна повинна вийти блискучою.
10. Додайте в айвову суміш і розкладіть по формах.
11. Суфле випікаються протягом 20-25 хвилин - вони повинні піднятися.
Подавати на стіл гарячими.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти.