Макові рулети

Інгредієнти (10-12 порцій)

• Дріжджове тісто 250 г

• Мак - 250 г

• Цукор - 150-200 г

• Волоські горіхи - 50 г

• Ізюм - 80 г (бажано невеликий, світлий)

• Яйця - 2 штуки

Спосіб приготування

  1. Відварити мак в воді 10 хвилин. Вимкнути нагрів і дати йому повністю охолонути. Мак добре промити.
  2. Додати родзинки, яйця і цукор. Все перемішати. При цьому половину одного яйця залишити на змащування рулету зверху.
  3. Тісто розкатати і викласти на нього начинку. Начинку викладати не на все тісто, а так, щоб останній виток був без начинки.
  4. Дати тісту підійти близько 30 хвилин.
  5. Розігріти духовку, поставити рулет в гарячу духовку на 40 хвилин. Можна скористатися термощупом, щоб переконатися в готовності - помістіть термощуп в рулет перед приготуванням і готуйте до 95 градусів.