Павлова з кремом манго
Павлова - це торт-бізе, особливо популярний в Австралії і Новій Зеландії. Він названий на честь відомої балерини Анни Павлової.
Інгредієнти:
Для основи:
• 6 яєчних білків
• 6 столових ложок води
• 300 г цукрової пудри
• 2 столових ложки кукурудзяного крохмалю
• 250 мл вершків
• 1 столова ложка цукрової пудри
• 1 стиглий манго
• 1 маракуйя (додатково)
Інструкція
1. Нагрійте духовку до 150°С. Застеліть деко пергаментом.
2. Змішайте цукор і крохмаль. У кухонній машині Electrolux Assistent збийте білки з дрібкою солі за допомогою вінчика до отримання стійкої піни. Додайте воду. Поступово всипте цукор і крохмаль, постійно збиваючи. Після додавання останньої порції, дайте кухонній машині попрацювати ще 5-7 хвилин, щоб суміш меренге вийшла однорідною і блискучою.
3. Викладіть суміш на деко у формі кола зі злегка піднятими краями. Випікайте приблизно 45 хвилин: меренга повинна вийти хрустка з країв, але досить м'яка посередині.
4. Вимкніть духовку, відкрийте двері і дайте основі повільно охолонути - для цього буде потрібно від 1 до 4 годин. Основу можна зберігати в герметичному контейнері.
5. Збийте вершки в кухонній машині за допомогою вінчика на швидкості 7-8, поступово додаючи цукрову пудру: суміш повинна вийти легкою і однорідною.
6. Очистіть манго, наріжте шматочками і подрібніть в блендері. Змішайте манго і вершки і викладіть поверх основи.
Десерт можна прикрасити маракуйєю або кокосовою стружкою. Він подається до столу свіжоприготований.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти.