Оладки з ягідним соусом, смаженими фісташками й мигдалем
Потіште себе стопкою пишних оладок з незвичайним соусом та смаженими горішками. Цей десерт — ідеальне поєднання солодкого і пікантного. Чудове завершення будь-якої трапези або солодкий початок вашого дня.
Інгредієнти (для 9 оладок)
Оладки
- 1 яйце
- 3 та 1/4 чашки молока
- 2 столові ложки розтопленого вершкового масла
- 1 чашка борошна
- 1 столова ложка цукру
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1/2 чайної ложки солі
Ягідний соус на сковороді
- 1/4 чашки світло-коричневого цукру, почавленого ложкою
- 2 столові ложки свіжого лимонного соку
- 3 чашки ягідної суміші (350 г) — наприклад, малина, ожина та лохина
Смажені фісташки й мигдаль
- 1 чашка рубаних фісташок і мигдалю
Приготування
Крок 1 (оладки)
Збити в великій мисці яйце до повітряного стану. Додати молоко і розтоплене вершкове масло. Додати сухі інгредієнти й добре все перемішати. Розігріти сковороду, змащену невеликою кількістю вершкового масла.
Черпаком вилити порційно суміш в сковороду, щоб утворились кола оладок. Коли на поверхні тіста почнуть з'являтися і лопатися бульбашки, перевернути оладки та підсмажити іншу сторону.
Крок 2 (ягідний соус на сковороді)
Вилити в сковороду суміш ягід. Вмішати коричневий цукор і лимонний сік, поки цукор повністю не розчиниться. Обережно помішувати, не допускаючи пошкодження ягід, поки вони не нагріються і не почнуть давати сік (2-3 хвилини).
Готову страву подавати теплою або кімнатної температури.
Крок 3 (смажені фісташки та мигдаль)
Поставити сковороду на середній рівень нагрівання. Висипати нарубані горіхи й обсмажувати приблизно 7 хвилин. Постійно перемішувати для рівномірності обсмажування. Прикрасити млинці ягідним соусом і присипати смаженими горіхами.