Відкритий Карамельний Торт

Не приховуйте свої кулінарні успіхи

Відкритий торт - це смачний десерт з відкритими листковим краями, завдяки чому помітна його різноманітна текстура і різнокольорові інгредієнти. Для отримання більш пишної випічки і досягнення більш професійного результату, використовуйте духовку з функцією пари.

Інгредієнти

Ванільно-Кардамоновий торт

75 г масла (і ще певну кількість для змащення випічки)

150 г молока

225 г яєць (4-5 яєць)

340 г цукрової пудри

1 чайна ложка ваніліну

1 чайна ложка меленого кардамону

270 г універсального борошна (і ще певну кількість для обсипання)

2 ст ложки пекарського порошку

1 щіпка солі

 

Вершковий крем

360 г цукрової пудри

150 мл води

80 г яєчних жовтків (зазвичай це 4 жовтки)

100 г яєць (2 яйця)

1 чайна ложка ваніліну

500 г м'якого вершкового масла

 

Карамельний соус

225 г цукрової пудри

150 г жирних вершків

100 г охолодженого вершкового масла, нарізаного кубиками

1 щіпка солі

Детальніше

Інструкції

1. Нагрійте духовку до 175 ° C

2. Натріть маслом три 20-ти сантиметрових деко і присипте борошном.

3. Розтопіть масло, додайте молоко і відставте суміш в сторону, щоб вона трохи охолола.

4. Збийте яйця, цукор, ванілін і кардамон до тих пір, поки маса не побіліє і не стане пишною.

5. Додайте суміш молока з маслом в тісто і змішайте до однорідної консистенції.

6. Просійте борошно, сіль і пекарський порошок, змішайте в мисці.

7. Отриману суміш додайте в тісто і перемішайте, поки воно не стане м'яким і однорідним.

Розділіть тісто на 3 деко. Випікайте протягом 20-25 хвилин, або поки зубочистка після занурення в тісто не буде сухою. Залиште коржі охолоджуватися на певний час на деко, потім вийміть і залиште охолоджуватися до кінця на прохолодній поверхні.

Масляний крем

1. Налийте воду, покладіть цукор в сотейник з товстим дном і нагрійте суміш до 119°C (використовуйте термометр). Збийте жовтки, яйця і ванілін за допомогою настільного міксера, використовуючи спеціальні насадки для збивання поки маса не підніметься і не побіліє. Коли сироп нагріється до 119°C, зніміть його з вогню і додайте тонкою цівкою порціями в яєчну масу, збиваючи суміш на невеликій швидкості. Кожні 10 секунд припиняйте вливати сироп і включайте високу швидкість, Потім знову вливайте сироп на невисокій швидкості, і так, поки не виллється весь сироп. Збивайте, поки маса не охолоне.

2. Ручним міксером збивайте вершкове масло, поки воно не стане пишним.

3. Додавайте по одній ложці збитого масла в яєчну суміш, збиваючи на повільній швидкості. Збивайте, поки масло остаточно не розчиниться і масляний крем не стане ніжним.

Карамельний соус

1. Розтопіть цукор в сотейнику з товстим дном на середньому вогні до золотисто-карамельного кольору. У той же час в іншому сотейнику нагрійте вершки, і коли цукор пожовтіє, додавайте в нього вершки партіями, збиваючи і перемішуючи.

2. Додавайте час від часу по шматочку вершкового масла в киплячу карамель і розмішуйте, поки масло не розтане. Продовжуйте, поки не розчините все масло і не отримаєте насичений і ніжний карамельний соус. Приправте щіпкою солі.

Збираємо торт

1. Покладіть перший корж на страву для торта і покрийте його товстим шаром крему. Повторіть те ж саме з іншими шарами, покривши повністю верхній шар. Потім змастіть тонким шаром глазурі весь торт цілком і поставте його в холодильник на 10-20 хвилин.

2. Полийте торт зверху злегка охолодженою карамеллю.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Яскрава рожева чаша смузі

    Насолоджуйтесь яскравим, здоровим сніданком з відтінком шоколаду.

  • Незвичайний рецепт бананового хліба
  • Паста з соусом песто з капусти кале