Лимонно-манговий чізкейк

Торт не обов'язково випікати! Твердження, яке може багатьох здивувати. Але тільки не нас.

Інгредієнти:

Один торт діаметром ~ 18 см, 6-8 порцій.

Нижній шар:

  • 85 г фініків
  • 1 столова ложка кокосової олії ~ 2 столові ложки води
  • 150 мл обсмажених на сухій сковороді або запечених в духовці вівсяних пластівців
  • 3/4 ч.л. кориці
  • 1/3 чайної ложки кардамону
  • 1/5 чайної ложки ванільного екстракту
  • 1/5 ч.л. солі

Верхній шар:

  • 200 мл/3/4 склянки + 1 столова ложка сирих горіхів кешью, замочених на ніч у воді
  • 250 мл очищеного нарізаного манго
  • цедра одного лимона
  • 100 мл/7 столових ложок лимонного соку (приблизно 2 соковитих лимона)
  • 1/2 столових ложки сиропу агави (можна замінити фініковим сиропом або топінамбура)
  • 1/5 чайної ложки ванільного екстракту
  • дрібка солі

 

Спосіб приготування

  1. Замочіть кешью на ніч.

     

  2. Змішайте в кухонному комбайні фініки без кісточок з кокосовою олією і водою до отримання однорідної маси.

     

  3. Додайте злегка підсмажений овес і спеції, знову швидко перемішайте. Тісто має вийти досить пластичним. Викладіть його на дно форми діаметром ~ 18 см, можливо, знадобляться невеликі зусилля в рівномірному розкатуванні коржа, але воно того варте.

     

  4. У потужному блендері змішайте кешью з манго і іншими інгредієнтами до бархатистої гладкої консистенції. Додайте трохи води, якщо у вашого блендера є труднощі з тим, щоб зробити суміш повністю гладкою і рівномірною.

     

  5. Вилийте суміш кешью і манго поверх нижнього шару коржа. Помістіть в морозильник на 4-6 годин. Дайте чізкейку 15-20 хвилин до подачі на стіл. Прикрасьте шматочками лимона і/або ягодами за смаком.

    Приємного чаювання!

Детальніше

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Імбирне печиво
  • Святковий шоколадний пиріг
  • Лимонний крем