Грецька Баклава
Інгредієнти:
Тісто
- Тісто філо 450 г
- Волоські горіхи і мигдаль 450 г
- Масло вершкове 250 г
- Кориця мелена 2 г
Соус
- Сік лимонний 2 ст. л.
- Цедра 1 апельсина
- Вода 250 мл
- Цукор 200 г
- Мед 120 г
- Ваніль бурбонна 1 стручок
Приготування:
- Нагріти духову шафу до 160 ° С, в режимі конвекція. Змастити края і дно форми для випічки маслом.
- Подрібнити горіхи, змішати з корицею.
- Розгорнути пласт тіста філо. Розрізати його при необхідності на більш дрібні частини, які легко увійдуть в форму. Покласти шар тіста в форму і змастити його олією. Таким же чином зробити ще три шари.
- Посипати зверху підготовленою сумішшю з горіхів і кориці. Покласти наступний шар тіста, змастити його олією і посипати горіхами з корицею. Коли закінчаться горіхи, останні чотири шари тіста просто промазати маслом і укласти один на одного.
- Гострим ножем розрізати тісто в формі на ромбовидні або квадратні шматочки.
- Випікати баклаву близько 40-50 хвилин.
- Для приготування соусу закип'ятити воду з цукром, який повинен повністю в ній розчинитися. Додати в сироп мед, ваніль, цедру і лимонний сік. Кип'ятити на повільному вогні протягом 20 хвилин.
- Полити готову баклаву соусом і дати їй охолонути.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти.