Галета з яблуками

Інгредієнти:

На 4 порції

Тісто

  • Борошно 200 г
  • Цукор 50 г
  • Крижана вода 60 г
  • Сіль 4 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Яйце 1 шт.

Начинка

  • Ром 100 мл
  • Яблука Гренні Сміт 200 г
  • Кориця 10 г
  • Вершкове масло 50 г
  • Коричневий цукор 100 г
  • Ваніль 1 стручок

Брусничний джем

  • Брусниця 200 г
  • Концентрований цукровий сироп (300 г цукру на 100 г води) 200 г

Приготування:

  1. Нарізати яблука кубиком по 1 см і замочити в ромі на 30 хвилин. Злити зайвий ром і засипати яблука корицею з цукром і насінням ванілі.

  2. Борошно, цукор і нарізане шматочками масло покласти в чашу міксера і збити до однорідної розсипчастої консистенції. Додати воду і збивати ще 1-2 хвилини. Дістати, сформувати тісто і прибрати в холодильник на 50 хвилин.

  3. Закип'ятити сироп і залити брусницю, прибрати на 30 хвилин.

  4. Тісто розкачати до товщини 3-4 мм. У центр викласти начинку, загорнути краї, покласти на галету вершкове масло, порізане шматочками. Змастити края яйцем і на 25 хвилин поставити в духову шафу, розігрітий до 200 ° С, на режим конвекція.

  5. Подавати з брусничним джемом або морозивом.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Різдвяне імбирне печиво
  • Чізкейк з карамеллю
  • Святковий шоколадний пиріг