Галета з яблуками
Інгредієнти:
На 4 порції
Тісто
- Борошно 200 г
- Цукор 50 г
- Крижана вода 60 г
- Сіль 4 г
- Вершкове масло 100 г
- Яйце 1 шт.
Начинка
- Ром 100 мл
- Яблука Гренні Сміт 200 г
- Кориця 10 г
- Вершкове масло 50 г
- Коричневий цукор 100 г
- Ваніль 1 стручок
Брусничний джем
- Брусниця 200 г
- Концентрований цукровий сироп (300 г цукру на 100 г води) 200 г
Приготування:
- Нарізати яблука кубиком по 1 см і замочити в ромі на 30 хвилин. Злити зайвий ром і засипати яблука корицею з цукром і насінням ванілі.
- Борошно, цукор і нарізане шматочками масло покласти в чашу міксера і збити до однорідної розсипчастої консистенції. Додати воду і збивати ще 1-2 хвилини. Дістати, сформувати тісто і прибрати в холодильник на 50 хвилин.
- Закип'ятити сироп і залити брусницю, прибрати на 30 хвилин.
- Тісто розкачати до товщини 3-4 мм. У центр викласти начинку, загорнути краї, покласти на галету вершкове масло, порізане шматочками. Змастити края яйцем і на 25 хвилин поставити в духову шафу, розігрітий до 200 ° С, на режим конвекція.
- Подавати з брусничним джемом або морозивом.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти.