Крем-брюле з карамельною скоринкою

Вишуканий десерт з ніжним ароматом ванілі і насиченим вершковим смаком: встояти неможливо!
І якщо круасан - король французької випічки, то крем-брюле - десертів.

Вам знадобиться: Духова шафа Electrolux SteamBoost

Інгредієнти:

• 4 яєчний жовток

• 100 г коричневого цукру

• 200 мл молока

• 300 мл вершків

• 0,5 палички ванільного стручка

• Свіжі ягоди на ваш смак

Приготування

Добре перемішайте яєчні жовтки з 96 г цукру в мисці.

Вилийте молоко і вершки в каструлю. Розділіть стручок ванілі навпіл і дістаньте насіння ножем. Додайте стручок і насіння до молока і вершків. Доведіть до кипіння і дайте настоятися 10 хвилин.

Дістаньте стручок з рідини і повільно додайте суміш молока і вершків у суміш яєць, не створюючи при цьому занадто багато бульбашок. Обережно перемішайте вінчиком, не збиваючи.

Розподіліть суміш між 8 плоскими керамічними формочками діаметром ~ 10 см.

Приготуйте в духовці на 2 рівні в режимі «Інтенсивна пара» за температури 90°C протягом 40 хвилин.

Залиште крем-брюле трохи охолонути.

Обсипте рештою коричневого цукру, карамелізуйте його за допомогою кухонного пальника, прикрасьте свіжими ягодами на ваш смак і негайно подавайте!

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Оладки
  • Шоколадний рулет
  • Морквяний пиріг