Вершковий десерт з желе з кервеля та граніти з щавлю
Хочете приготувати щось дійсно оригінальне, що передає атмосферу прийдешніх свят?
Приготуйте справжній шведський десерт в кольорі головного новорічного прикраси!
Інгредієнти:
Інгредієнти для вершкової основи:
• Цукор - 60 г
• Вершки - 500 мл
• Желатин - 6 г
Інгредієнти для желе з кервеля:
• Кервель - 500 г
• Лід - 1,5 кг
• Желатин - 30 г
Інгредієнти для граніти з щавлю:
• Щавель - 250 г
• Лід - 450 г
• Цукровий сироп, розведений 1: 1 - 200 мл
Приготування
- Закип'ятити сироп на плиті і остудити. Пробити в блендері Electrolux щавель з цукровим сиропом і льодом. Потім процідити, помістити в посуд і заморозити в шоковим заморожуванням в шафі Blast Chiller *.
- Розігріти вершки з цукром, змішати із заздалегідь розведеним у холодній воді желатином до повного його розчинення. Розлити суміш в порційні ємності і залишити застигати в холодильнику.
- Пробити в блендері кервель, додати цукровий сироп і розведений желатин. Процідити і розлити суміш тонким шаром на вже застиглу вершкову основу і знову помістити в холодильник.
- Після того як десерт застигне, додати перед подачею ложечку граніти з щавлю зверху, прикрасити листочками кервеля і присипати цукровою пудрою.
Смачного!
* Швидкісний охолоджувач
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.