Шоколадний рулет

Інгредієнти:

  • 6 яєчних жовтків
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 160 г цукру
  • 250 г м'якого вершкового масла
  • 100 г борошна
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 200 г розтопленого темного шоколаду
  • 6 яєчних білків
  • 1 щіпка солі
  • 60 г цукрової пудри
  • 300 г білого шоколаду
  • 50 г вершкового масла
  • 3 ст. л. бренді або кірша
  • 1 пакетик (125 г) глазурі для тортів

 

Спосіб приготування

Час приготування 17-19 хвилин

  1. Яєчні жовтки змішати з ванільним цукром, цукровим піском і розм'якшеним вершковим маслом для отримання легкого, повітряного крему. Перемішати, бажано вінчиком.
  2. Борошно просіяти разом з крохмалем і ретельно перемішати. Розділити тісто навпіл, додати в одну частину розтоплений шоколад.
  3. Яєчні білки збити з сіллю в міцну піну, додати цукрову пудру і продовжувати збивати, поки маса не стане глянсовою. Розділити білок між світлим і темним тістом і добре перемішати. Форму для торта застелити пекарським папером і викласти в неї світле тісто.
  4. Випікати в духовці Electrolux на режимі «Гаряче повітря» при температурі 160°C протягом 7 хвилин.
  5. Потім викласти зверху темне тісто і ретельно вирівняти. Випікати ще 10-12 хвилин.
  6. На робочу поверхню покласти лист фольги і викласти на неї бісквіт. Відразу накрити гарячою формою і двома кухонними рушниками, щоб бісквіт остигав повільно і залишався м'яким.
  7. У каструлі розтопити білий шоколад і бренді та вершкове масло на самому повільному вогні.
  8. Перемішати і остудити до такої температури, щоб крем легко намазувався.
  9. Намазати остиглий бісквіт, згорнути в рулет і поставити в холодильник приблизно на дві години.
  10. Розтопити глазур в пакетику і покрити нею рулет.

Смачного!

Детальніше

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Імбирне печиво
  • Святковий шоколадний пиріг
  • Лимонний крем