Паска з горіхами і цукатами

У багатьох сім'ях є свої секретні рецепти великодніх пасок, але у нас від вас секретів немає! У переддень свята ділимося чудесним рецептом ароматної і пишної паски з горіхами і цукатами під білосніжною шапкою з глазурі. Її легко приготувати вдома, особливо якщо вам допомагає кухонна техніка Electrolux!

Інгредієнти:

  • Борошно - 700 г + 2 ст. л.
  • Сіль - 14 г (2 ½ ч. л.)
  • Кардамон мелений - ¼ ч. л.
  • Горіх мускатний мелений - ¼ ч. л.
  • Гвоздика мелена - ¼ ч. л.
  • Кориця мелена - ¼ ч. л.
  • Лимон і / або апельсин (цедра) - 1 шт
  • Молоко (кімнатної телператури або з холодильника) - 250 мл
  • Дріжджі пресовані (свіжі) - 21 г
  • Цукор коричневий або білий - 80 г
  • Яйце категорії С1 (кімнатної температури або з холодильника) - 5 шт
  • Масло вершкове - 375 г
  • Сухофрукти і / або цукати (курага, родзинки, чорнослив, ананас, вишня, журавлина, цукати з лимонних і апельсинових кірок в будь-яких поєднаннях) - 120 г
  • Коньяк - 2 ст. л.
  • Горіхи (мигдаль або фундук) - 100 г

Глазур:

  • Білки - 4 шт
  • Цукрова пудра - 60 г
  • Лимонний сік - 20 мл
  • Сіль - 2 г

 

Спосіб приготування:

    1. Сухофрукти і/або цукати нарізати невеликими шматочками (родзинки, вишню і журавлину залишити цілими), залити коньяком і залишити.
    2. Цедру лимона і/або апельсина дрібно натерти і розтерти з цукром.
    3. Масло розтопити і остудити.
    4. Борошно (700 г) з'єднати з сіллю, кардамоном, мускатним горіхом, гвоздикою, корицею і сіллю, перемішати.
    5. Дріжджі з'єднати з молоком і перемішати до розчинення. Змішати цукор з цедрою і яйцями, змішать вінчиком до однорідної консистенції.
    6. Влити яєчну суміш, молоко з дріжджами і коньяк в борошняну суміш. Перемішати тісто. Додати розтоплене масло і замісити. З усім цим вам допоможе Kitchen Assistent.
    7. Замісити тісто насадкою гак на середній швидкості протягом 15 хвилин, до гладкого еластичного тіста. Накрити плівкою і залишити на 1 годину (тісто збільшиться в об'ємі вдвічі), обм'яти.
    8. Для випічки підійдуть паперові форми або сталеві/силіконові форми для пасок. Якщо використовуються сталеві форми, змастити їх маслом. Розділити тісто на частини відповідно до використовуваних форм (воно повинно заповнювати кожну форму приблизно наполовину). Скачати з кожної частини тіста кулю і покласти її в відповідну форму. Якщо зверху виявилися шматочки сухофруктів - зняти їх (інакше вони згорять під час випікання). Накрити плівкою і залишити на 30 хв.
    9. Перед тим як поставити в духовку Electrolux, робимо невеликі надрізи і кладемо в середину масло (в цьому випадку паска буде рости вгору, а не в бік. Масло надасть корочці приємного вигляду).
    10. Виставляємо духовку на режим з парою 180°С і даємо їй прогрітися. Наливаємо в центр духовки 100 г води і включаємо режим пари. Ставимо паску в духовку на 30 хв.
    11. Перевірити готовність паски можна проткнувши її шпажкою. Вона повинна вилізти повністю сухою.
    12. Виймаємо і даємо охолонути.
    13. Відокремлюємо жовтки від білків. Білки додаємо в Kitchen Assistent і збиваємо насадкою вінчик. Як тільки утвориться біла піна додаємо лимонний сік і поступово цукрову пудру. Все добре збиваємо.
    14. Намазуємо глазур на паску і прикрашаємо посипкою кондитерською.

Смачного!

Детальніше

Пар - секретний інгредієнт шеф кухарів у приготуванні найсмачніших страв

Додаючи пару, ви можете створювати апетитні кекси та ідеальні пироги вдома з духовою шафою 600 SteamBake. Насолоджуйтеся смаженою куркою, лазаньєю та рибою завдяки рівномірному приготуванню. Створення хрусткої скоринки та пухкої середини одним натиском кнопки.
  • SteamBake — ідеальні страви завдяки парі
  • SteamBake для смачної випічки
  • Каталітичне очищення — духова шафа очищується самостійно
  • Точні налаштування зі світлодіодним дисплеєм з таймером
Кулінарія - це мистецтво, а кухар, ніхто інший, як художник. Але щоб створити шедевр жодному майстру не обійтися без будь-якого інструменту. Перетворіть свою кухню на справжню майстерню і створюйте унікальні кулінарні витвори разом з новою колекцією вбудованої техніки Electrolux в стилі Rococo.
  • XXL-об'єм духової шафи
  • Спеціальний режим запікання Піца
  • UltraFanPlus гарантує рівномірне пропікання ваших страв
Професійні можливості приготування в домашньому дизайні. Крім звичайних режимів приготування, духовка оснащена 4 видами пари: «Гаряча», «Інтенсивна», «Волога», а також можливістю низькотемпературного приготування в вакуумі - рекомендованим багатьма професійними кухарями кулінарним способом Sous Vide.
  • Унікальні налаштування для кожної страви з вашого репертуару
  • UltraFanPlus гарантує рівномірне пропікання ваших страв
  • очищення парою

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Імбирне печиво
  • Святковий шоколадний пиріг
  • Лимонний крем