Бріоши в формах для мафінів
Інгредієнти:
• 60 мл теплої води
• 60 мл теплого молока
• 20 г свіжих дріжджів (або 6 г сухих)
• 400 г борошна
• 1 чайна ложка солі
• 3 яйця (кімнатної температури)
• 3 столові ложки цукру
• 180 г м'якого вершкового масла
• 1 яйце змішати
• з 1 столовою ложкою води (для глазурі)
Інструкція
1. У велику чашу кухонної машини Electrolux Assistent налийте воду і молоко, додайте дріжджі і перемішайте за допомогою гака для тіста на невеликій швидкості (1-2) протягом 1 хвилини.
2. Залиште на 10 хвилин, щоб суміш запузирилася, потім всипте борошно і сіль і замісіть тісто на середній або низькій швидкості протягом приблизно 2-3 хвилин.
3. Додайте яйця по одному, ретельно перемішуючи. Потім додайте цукор, трохи збільште швидкість і замішуйте до тих пір, поки тісто не стане однорідним і гладким: на це буде потрібно приблизно 3 хвилини.
4. Далі додайте масло по одній столовій ложці, продовжуючи перемішувати (приблизно 4 хвилини): тісто має стати блискучим.
5. Дайте міксеру попрацювати ще протягом 10 хвилин, щоб тісто не прилипало до країв келиха. Закрийте чашу плівкою або пластиковою кришкою і поставте в тепле місце, щоб тісто піднялося. Коли воно збільшиться в об'ємі приблизно вдвічі (для цього буде потрібно приблизно півтори години), обережно помніть його за допомогою кухонної машини, щільно закрийте кришку і помістіть в холодильник.
6. Кожні півгодини перевіряйте тісто і мніть до тих пір, поки воно не перестане підніматися. Залиште тісто в холодильнику на ніч.
7. Змастіть маслом 12 форм для маффінів. Розділіть тісто на 12 частин, а потім кожну частину на 3, скатайте кульки і покладіть в кожну з форм по три кульки.
8. Накрийте форми рушником і дайте тісту піднятися приблизно півгодини. Нагрійте духовку до 200°С.
9. Помістіть форми на деко, змастіть підняте тісто яєчною глазур'ю. Випікайте бріоши протягом 20 хвилин, вийміть з духовки і дайте охолонути протягом 10 хвилин.
Подавайте до столу теплими або за кімнатної температури. Смачного!
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти.