Галети з полуничною начинкою
Інгредієнти:
Тісто
- Борошно 200 г
- Вершкове масло 100 г
- Жовток 1 шт.
- Цукор 5 ст. л.
- Крижана вода 1-2 ст. л.
Начинка
- Полуниця 100 г
- Дрібно мелений мигдаль (або будь-які горіхи) 2-3 ст. л.
- Середня груша 1 шт.
- Цукор 2 ст. л.
Приготування:
- Холодне вершкове масло нарізати кубиками в миску. Додати просіяне борошно і 4 ст. л. цукру. Виделкою або ножем порубати суміш до отримання дрібної крихти.
- Потроху додати воду і зібрати тісто в кулю. Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
- Полуницю помити, видалити плодоніжки і нарізати ягоди великими кубиками. Грушу очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити насіння, нарізати кубиками і додати до полуниці. Акуратно перемішати.
- Духову шафа розігріти до 180 ° С. Тісто розділити на 4 частини і розкачати кожну в круг діаметром 20 см і товщиною приблизно в 3-4 мм.
- Кожне коло тіста присипати меленим мигдалем, залишаючи з країв кілька сантиметрів вільними. Потім викласти в центр кожного кола кілька ложок полуничної начинки. Вільні краї тіста загорнути всередину, прикриваючи начинку, і акуратно защипи.
- Посипати галети зверху цукром.
- Перекласти на деко і випікати в духовій шафі, на режимі конвекція, протягом 25 хвилин.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти.