Кейк "Ягідна хмара"

Інгредієнти:

Бісквіт:

  • цукрова пудра - 220 гр
  • борошно фундука - 80 гр
  • мёд - 20 гр
  • екстракт ванілі - 3 гр
  • борошно - 90 гр
  • розпушувач - 2 гр
  • яєчні білки - 200 гр
  • коричневе масло - 120 гр
  • малина с/м - 300 гр

Штрейзель з фундуком:

  • цукор - 80 гр
  • вершкове масло - 80 гр
  • борошно - 80 гр
  • борошно фундука - 90 гр
  • сіль - 1 гр

Крем Шантиль з ваніллю та лаймом:

  • вершки 33% - 480 гр
  • білий шоколад - 225 гр
  • ванільний стручок - 1 шт
  • цедра лайма - 1 шт

Спосіб приготування:

1. Для крему шантильї вершки довести до кипіння і настояти в них ваніль і цедру лайма. Накрити плівкою і відставити убік на одну годину. Потім знову довести до кипіння, процідити і вилити на шоколад, перемішати до однорідної маси, остудити і прибрати в холодильник мінімум на 6 годин.

2. Для штрейзеля перемішати всі інгредієнти, щоб в результаті вийшла однорідна паста. Прибрати в морозильник на 30 хвилин, щоб маса застигла.
На деко з пергаментом натерти тісто на крупній тертці і випікати в духовці в режимі конвекція при 160°C 10-12 хвилин.

3. Збити білки з ½ частиною цукрової пудри. У міксері лопаткою перемішати ½ частину пудри, борошно фундука, мед, екстракт ванілі і просіяне борошно з розпушувачем. Додати збиті білки, розтоплене масло і перемішати до однорідного стану. Перекласти в кондитерський мішок.

4. Кондитерське кільце діаметром 18-20 см, змастити вершковим маслом і посипати борошном. Покласти кільце на деко з пергаментом і додати невелику кількість штрейзеля, так що б він тільки покрив дно, зверху з кондитерського мішка видавити фундучний бісквіт на половину форми, додати зверху заморожену або свіжу малину і випікати в попередньо розігрітій духовці на режимі конвекція при 170°C 20-25 хвилин. Остудити і вийняти з форми.

5. Крем шантильї збити до стану щільних піків і перекласти в кондитерський мішок з насадкою. На готову основу відсадити крем і прикрасити свіжими ягодами і мікро зеленню.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Сирна паска
  • Крем-брюле з карамельною скоринкою