Буряковий мафін

Ще стародавні греки настільки цінували буряк, що подарунки в знак подяки робили у формі срібного коренеплоду, а стравами з нього прикрашали столи багатих і знатних людей.

Спробуйте пікантні бурякові мафіни з сиром (рекомендуємо з білою цвіллю - брі).

Інгредієнти

На 6 мафінів:

  • 200 г сирого буряка
  • Цедра і сік половини лимона
  • 2 яйця
  • 60 г вершкового масла
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 100 г борошна
  • 100 г цукру
  • По 0.5 чайної ложки кориці і меленого імбиру
  • Сир з білою цвіллю (рекомендуємо шевр або брі)
  • Мед
  • Горіхи або розмарин на ваш смак

Крок 1

Запечіть буряк у фользі при 200°C в духовій шафі Electrolux

Крок 2

Очистіть буряк і дайте охолонути. Зменшіть температуру в духовці до 180°C.

Пробийте буряк з лимонним соком і цедрою в настільному блендері Electrolux до стану пюре.

Крок 3

Відокремте яєчні жовтки від білків. Збийте жовтки з цукром і додайте їх в бурякове пюре. Замісіть тісто, додавши в пюре борошно, розпушувач і спеції.

Крок 4

Розтопіть масло і додайте його в тісто. Нарешті, додайте яєчні білки. Наповніть тістом форми для мафінів і відправте в духовку.

Крок 5

Наповніть тістом форми для мафінів і відправте в духовку. Випікайте 20 хвилин при 180°C. Викладіть сир на маффіни.

Вийміть їх з духовки, полийте зверху медом і посипте горіхами або розмарином.

Смачного!

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Морквяний пиріг
  • Листя м'яти в Шоколаді
  • Голий карамельний пиріг