Мафіни з яблуком
Інгредієнти (6-8 порцій)
Борошно - 1 склянка
Цукор - 1/3 склянки
Розпушувач - 1 чайна ложка
Сіль - 1-2 щіпок
Яйця - 2 штуки
Олія - 1,5 ст. ложки
Яблуко - 1-2 штуки
Кориця - 1 чайна ложка
Спосіб приготування
- У мисці збити вінчиком або міксером до білої піни яйця з рослинною олією.
- Додати борошно, цукор, розпушувач, сіль і корицю. Ретельно перемішати.
- Яблука промити, очистити від шкірки і прибрати серцевину. Нарізати дрібними кубиками і додати в тісто. Перемішати.
- Підготувати формочки для випічки мафінів, вкласти в них манжетики. (Якщо ви не використовуєте їх, то ретельно змастіть форму для випічки мафінів вершковим маслом)
- Випікати мафіни в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин до золотистого кольору і твердості.
- Готові маффіни можна посипати цукровою пудрою або покрити глазур'ю, приготовленої з цукрової пудри і лимонного соку.