Мигдальний бісквіт з марципановим кремом і печеними яблуками
Інгредієнти:
Для бісквіта:
• 4 яйця
• 4 столові ложки цукру
• 6 столових ложок меленого мигдалю
• ½ чайної ложки ванільного екстракту (або 15 г ванільного цукру)
• 1 щіпка солі
• 1 чайна ложка розпушувача для тіста
Для заварного крему:
• 150 г 35% вершків
• 150 г цільного молока
• 3 жовтки
• 30 г цукрової пудри
• 150 г марципану
• 4 великих яблука
• 2 столові ложки вершкового масла
• 2 столові ложки коричневого цукру
• 100 г нарізаного часточками мигдалю
Інструкція
1. Нагрійте духовку до 175°С. Відокремте жовтки від білків.
2. У малій чаші кухонної машини Electrolux Assistent збийте білки з сіллю до щільної піни за допомогою вінчика на максимальній швидкості. У великій чаші збийте жовтки з цукром і ванільним екстрактом до однорідного білого кольору тим же вінчиком.
3. Додайте мигдаль і розпушувач, перемішайте до однорідності. Замініть віночок на насадку для перемішування і на невеликій швидкості (1-2) поступово введіть білки. Перемішайте до однорідності, але недовго, щоб білки не сіли.
4. Покрийте форму для випічки кондитерських пергаментом і заповніть тістом. Випікайте близько 30 хвилин, щоб верхівка пирога стала золотисто-коричневою. Обережно вийміть пиріг з форми і поставте охолоджуватися.
5. Для крему підігрійте вершки і молоко в невеликій каструлі. Збийте в окремому посуді жовтки з цукром до однорідного білого кольору.
6. З'єднайте збиту масу з теплою сумішшю молока і вершків у каструлі.
7. Готуйте, помішуючи на повільному вогні до загустіння. Зніміть крем з вогню, додайте крихтоподібну марципанову масу і пробийте блендером до однорідного стану.
8. Очистіть яблука від шкірки, видаліть насіння і наріжте тонкими часточками. Розтопіть масло на сковороді, злегка обсмажте яблука, посипте цукром і запечіть до золотистого кольору.
9. Для подачі: наріжте бісквіт невеликими шматочками, зверху покладіть яблука і полийте кремом. Зверху десерт посипте мигдальними часточками.
Смачного!
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти.