Мигдальний бісквіт з марципановим кремом і печеними яблуками

Інгредієнти:

Для бісквіта:

• 4 яйця

• 4 столові ложки цукру

• 6 столових ложок меленого мигдалю

• ½ чайної ложки ванільного екстракту (або 15 г ванільного цукру)

• 1 щіпка солі

• 1 чайна ложка розпушувача для тіста

Для заварного крему:

• 150 г 35% вершків

• 150 г цільного молока

• 3 жовтки

• 30 г цукрової пудри

• 150 г марципану

• 4 великих яблука

• 2 столові ложки вершкового масла

• 2 столові ложки коричневого цукру

• 100 г нарізаного часточками мигдалю

Інструкція

 

1. Нагрійте духовку до 175°С. Відокремте жовтки від білків.

2. У малій чаші кухонної машини Electrolux Assistent збийте білки з сіллю до щільної піни за допомогою вінчика на максимальній швидкості. У великій чаші збийте жовтки з цукром і ванільним екстрактом до однорідного білого кольору тим же вінчиком.

3. Додайте мигдаль і розпушувач, перемішайте до однорідності. Замініть віночок на насадку для перемішування і на невеликій швидкості (1-2) поступово введіть білки. Перемішайте до однорідності, але недовго, щоб білки не сіли.

4. Покрийте форму для випічки кондитерських пергаментом і заповніть тістом. Випікайте близько 30 хвилин, щоб верхівка пирога стала золотисто-коричневою. Обережно вийміть пиріг з форми і поставте охолоджуватися.

5. Для крему підігрійте вершки і молоко в невеликій каструлі. Збийте в окремому посуді жовтки з цукром до однорідного білого кольору.

6. З'єднайте збиту масу з теплою сумішшю молока і вершків у каструлі.

7. Готуйте, помішуючи на повільному вогні до загустіння. Зніміть крем з вогню, додайте крихтоподібну марципанову масу і пробийте блендером до однорідного стану.

8. Очистіть яблука від шкірки, видаліть насіння і наріжте тонкими часточками. Розтопіть масло на сковороді, злегка обсмажте яблука, посипте цукром і запечіть до золотистого кольору.

9. Для подачі: наріжте бісквіт невеликими шматочками, зверху покладіть яблука і полийте кремом. Зверху десерт посипте мигдальними часточками.

Смачного!

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Шоколадний хліб з цукіні
  • Імбирне печиво
  • Лимонний крем