Мигдальний пиріг з полуницею

Інгредієнти (6 порцій)

• 200 г борошна

• 1 щіпка солі, 50 г цукру

• 125 г вершкового масла

• 1 яйце

• 50 мл холодної води

Начинка:

• сезонні фрукти 300 г

• 90 г меленого мигдалю

• 2 яйця

• 100 г цукру

• 90 г розм'якшеного вершкового масла

Спосіб приготування

  1. Просіяти борошно в миску. Додати сіль, нарізане кубиками масло та перемішати. Додати яйце, цукор, холодну воду і замісити тісто.
  2. Поставити тісто в холодильник на дві години.
  3. Розкачати холодне тісто, викласти у змащену форму та наколоти його виделкою.
  4. Вимити фрукти, видалити кісточки та покришити дрібними шматочками на тісто.
  5. Помістити в миску для змішування мелений мигдаль, яйця, цукор і розм'якшене масло, все збити.
  6. Викласти на фрукти та розрівняти.
  7. Поставити в духову шафу на 2-й рівень і випікати 50 хвилин.
  8. Готовий пиріг прикрасити свіжою полуницею.