Свіжа піта (6 шт)

Цей чудовий близькосхідний хліб ідеально підійде для того, щоб розділити його з друзями. Особливо якщо густо намазати його вашим улюбленим діпом і подати з ним баранину на шампурі з гострими спеціями.

Інгредієнти:

  • 350 г борошна з твердих сортів пшениці
  • 220 г ледь теплої води
  • 16 г рослинної олії
  • 7 г дрібної морської солі
  • 7 г свіжих дріжджів

 

Спосіб приготування:

  1. Додати всі інгредієнти в миску, встановивши на місце гачок-мішалку. Не допускайте змішування солі та дріжджів до початку перемішування всіх інгредієнтів.
  2. Змішувати на низькій швидкості 5 хвилин, потім перейти на більш високу швидкість ще на 2 хвилини.
  3. Помістити в злегка змащену олією миску при кімнатній температурі і залишити на 2 години, здійснюючи обминку в кінці 1-ї і 2-ї годин.
  4. За допомогою вагів розділити тісто на частини по 100 г, надати частинам на злегка присипаній борошном стільниці круглу форму і залишити на 20 хвилин.
  5. За допомогою качалки розкачати тісто до товщини приблизно 5 мм, присипати борошном і помістити на глибоке деко.
  6. Налити 100 мл води в нижню частину внутрішньої камери. Встановити програму нагріву «Гаряче повітря SteamBake (PlusSteam)». Натиснути на кнопку SteamBake (PlusSteam) і дати духовій шафі попередньо розігрітися до 220°C*.
  7. Встановити деко в духову шафу і випікати 10-15 хвилин або до прийняття кулястої форми.
  8. Після випічки зняти з дека і накрити чистим кухонним рушником, поки піта не охолоне.

*Верхній + нижній нагрів: Попередньо розігріти духовку до 220°C. Випікати 15-20 хвилин або до прийняття кулястої форми. Після випічки зняти з дека і прокласти чистими рушниками, поки пита не охолоне.

Детальніше

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти хліба.

  • Імбирне печиво
  • Незвичайний рецепт бананового хліба
  • Фокачча з помідорами та базиліком