- 490 г борошна з твердих сортів пшениці
- 320 г ледь теплої води
- 10 г дрібної морської солі
- 10 г свіжих дріжджів
- 20 г вершкового масла або лярду
Спосіб приготування:
- Додати всі інгредієнти в миску, встановивши на місце гачок-мішалку. Не допускайте змішування солі та дріжджів до початку перемішування всіх інгредієнтів.
- Змішувати на низькій швидкості 5 хвилин, потім перейти на більш високу швидкість ще на 4 хвилини.
- Помістити в змащену олією миску при кімнатній температурі і залишити на 2 години, здійснюючи обминку в кінці 1-ї і 2-ї години.
- Помістити тісто в змащену вершковим маслом 1-кг форму для хліба, присипати поверхню борошном і накрити плівкою. Залишити тісто в теплому місці для остаточного підняття, поки воно не збільшиться в об'ємі в два рази.
- Налити 100 мл води в нижню частину внутрішньої камери. Встановити програму нагріву «Гаряче повітря SteamBake (PlusSteam)». Натиснути на кнопку SteamBake (PlusSteam) і дати духовій шафі попередньо розігрітися до 220°C*.
- Зробити маленьким ножем один неглибокий розріз посередині хліба.
- Встановити деко в духову шафу, зменшити температуру до 200°C і випікати 20-25 хвилин.
* Верхній + нижній нагрів: Попередньо розігріти духовку до 220°C. Помістити деко в духову шафу і зменшити температуру до 200°C. Випікати 20-25 хвилин, поки тісто не вийде за межі форми, а потім помістити назад в духову шафу і запікати до утворення золотисто-коричневої скоринки.